Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut câteva declarații despre acuzațiile privind livrarea de arme Ucrainei. Oficialul a respins toate afirmațiile, precizând că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în România.

Florin Spătaru, despre acuzațiile privind livrarea de arme Ucrainei

„Sunt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă. Ceea ce pot să vă spun este că Ministerul Economiei nu are cunoştinţă despre contracte directe realizate între companiile româneşti cu companii sau cu autorităţi ucrainene. Aceste afirmaţii legate de potenţiala livrare a acestor produse sunt, din punctul meu de vedere, afirmaţii care nu sunt fundamentate corespunzător.

La Ministerul Economiei nu avem în acest moment contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produsă în România", a declarat Spătaru marţi, la Craiova, răspunzând unei întrebări legate de afirmaţiile unor oficiali ruşi privind livrarea de arme Ucrainei, de la începutul războiului.

Zilele trecute, șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, indicase România drept unul dintre principalii furnizorii de armament pentru Ucraina. Alături de noi, în topul țărilor care ajută militar semnificativ țara atacată de Rusia s-ar mai afla, potrivit liderului militar rus, SUA, Marea Britanie, Polonia.

De exemplu, în luna iulie, întrebat de HotNews.ro dacă România a trimis arme grele în țara vecină și, dacă da, care sunt acestea, șeful statului a răspuns:

„Eu pot să vă spun ce am spus si cu alte ocazii. Suntem în război, nu într-o situație pe care o povestim, în liniste, la o cafea. Războiul se desfășoară lângă noi și e înțelept să nu dai informații vitale adversarului.”

Acum, generalul Gherasimov a dat vina pe Occident că prin livrarea de armament Ucrainei, estimat de ruși ca valorând aproape 100 de miliarde de dolari, ar prelungi războiul. Șeful Armatei Ruse a mai spus și că „cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”.

Citeste si:
Armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din...
Armata israeliană susține că...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.