Mai sunt câteva zile până când va expira compensarea de 50 de bani la carburanți, însă ce se va întâmpla de la anul la pompă nu știe nimeni exact. În coaliția de guvernare sunt voci care spun că măsura nu ar trebui prelungită, având în vedere că prețurile carburanților au scăzut considerabil în ultimele săptămâni. O decizie oficială ar putea fi luată în această săptămână.

Ce spun liderii coaliției de guvernare despre compensarea prețului la carburanți în 2023

Liderii coaliției de guvernare trebuie să ia această decizie până la finalul săptămânii, luând seama că ordonanța de urgență prin care este introdusă acea compensare de 50 de bani pe litrul de combustibil expiră la 31 decembrie.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-ar dori ca această măsură să fie prelungită pentru încă trei luni. Totodată, și cei de la UDMR ar susține această variantă. Pe de altă parte, cei din PNL, în special Nicolae Ciucă, ar vrea ca măsura de compensare a prețului la carburanți să fie suspendată până când costurile vor crește din nou la pompă.

Cu cât cresc prețurile după scoaterea compensării la carburanţi

Dacă ar dispărea această reducere de 50 de bani, am ajunge să plătim pentru un litru de benzină 6.7 lei, iar pentru unul de motorină 7.8 lei. Această măsură de compensare a prețurile carburanților se aplică din iulie și este valabilă până la sfârșit de an.

Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

Preț GPL, benzină și motorină astăzi, 27 decembrie

Foto: plinul.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.