Alianța pentru Unirea Românilor predă joi, Partidului Social Democrat cele două milioane de semnături adunate în campania „Jos Iohannis”, campanie organizată cu scopul de a-l demite din funcție pe președintele Klaus Iohannis.

AUR predă PSD cele 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Iohannis

Partidul AUR va preda, astăzi, Partidului Social Democrat cele două milioane de semnături adunate de la români pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis. Președintele partidului AUR, George Simion, a comentat această situației. Semnăturile românilor au fost adunate în cadrul cu unei campanii cu scopul de a-l demite pe actualul președinte al țării.

George Simion a declarat că Iohannis nu a fost în stare să ducă România în Schengen, ba mai mult, nici măcar la Consiliul European nu a fost în stare să pună pe agendă subicetul României în Schengen. Simion spune că semnăturile au fost colectate de la românii care își doresc să scape de președintele Iohannis.

"PSD-ul îl ţine în braţe pe acest Klaus Iohannis care nu a fost în stare să ne ducă în Schengen, care ne sfidează, care spune că nu trebui boicotată Austria. Care nu e în stare nici la Consiliul European să pună pe agendă, subiectul Schengen. Este posibil să fie unul dintre oamenii care nu a vrut de la început", a declarat George Simion.

Klaus Iohannis nu își dorește un boicot la adresa Austriei

Cu această acțiune, AUR urmărește să atragă partidelor care se află la putere asupra dorinței a celor două milioane de români care își doresc demiterea din funcție a Președintelui.După votul negativ al Austriei la adresa României, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este cazul unui boicot și a unei răzbunări.

Însă George Simion critică dur poziția președintelui român, afirmând că Austria ar trebui să răspundă pentru fapta sa. Ba mai mult, recent Simion a organizat și un protest în fața Ambasadei Austriei din București.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Campania „Jos Iohannis” a fost organizată de Alianța pentru Unirea Românilor în perioada 1 noiembrie 2021 - mai 2022. Pe parcursul acesteia s-au adunat peste două milioane de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.