Președintele României, Klaus Iohannis va participa la Forumul de Pace de la Paris. Acesta va avea loc în perioada 11-12 noiembrie. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis va participa la Forumul de Pace de la Paris

Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului va participa la Forumul de Pace de la Paris care va avea loc în acest weekend.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la cea de-a V-a ediție a Forumului pentru Pace de la Paris, care are loc în perioada 11-12 noiembrie 2022”, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit Administrației Prezidențiale, „sub tematica depășirii crizelor multiple actuale, care au efecte sistemice asupra comunității internaționale, dezbaterile din cadrul Forumului vor fi dedicate unor subiecte de interes major pe agenda internațională, precum conflictele geopolitice cu consecințe globale, agravarea schimbărilor climatice, succesiunea valurilor pandemiei de COVID-19, creșterea inegalităților sociale”.

De asemenea, liderul de la București va participa și la panelul intitulat „Prezent și viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populației”. Oficialul va vorbi despre efectele războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei, consecințele acestuia, dar și domeniile care au avut cel mai mult de suferit.

„Cu această ocazie, Președintele Klaus Iohannis se va referi la efectele războiului de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei asupra securității europene și globale, la consecințele acestuia în multiple domenii, dar și la suprapunerea acestei crize de securitate cu eforturile de redresare economică post-pandemie și cu alte priorități la nivel global, precum lupta împotriva schimbărilor climatice”, mai arată sursa citată.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Conferința privind Schimbările Climatice de la Sharm El-Sheikh

Pe agenda lui Klaus Iohannis se mai regăsește și participarea la dineul oficial ce va avea loc la Palatul Elysee de către preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, şi soţia sa Brigitte Macron în onoarea şefilor de delegaţii care participă la Forumul pentru Pace.

Președintele României a participat și la masa rotundă care a avut ca tema „Schimbărilor climatice și sustenabilitatea comunităților vulnerabile”, în marja Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice de la Sharm El-Sheikh.


„Comunitățile vulnerabile sunt adesea cele mai afectate de schimbările climatice”. Șeful statului a evidențiat căacest aspect nu ar trebui neglijat în procesul de adaptare la schimbările climatice și în eforturile de a proteja cetățenii de consecințele acestora”, a punctat Klaus Iohannis în timpul dezbaterii.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.