Premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean, Denys Shmyhal, participă, joi, la deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus (România) - Krasnoilsk (Ucraina). Hotărârea care vizează noua legătură cu vecinii noștri a fost aprobată miercuri de Guvern.

Se deschide un nou punct de trecere a frontierei: Vicovu de Sus (România) - Krasnoilsk (Ucraina)

„A fost aprobată hotărârea prin care a fost reglementată deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei şi a biroului vamal de frontieră Vicovu de Sus - România şi Krasnoilsk - Ucraina şi modificarea Hotărârii de Guvern 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF. Este vorba despre primul punct de trecere a frontierei deschis după agresiunea militară rusă din Ucraina între Ucraina şi un stat membru al Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Conform lui Cărbunaru, acest punct de trecere a frontierei va viza atât traficul internaţional de persoane în regim de trafic pietonal şi rutier, cât şi cu marfă, cu program de funcţionare permanent, permiţând astfel accelerarea şi facilitarea traversării frontierei de către persoane şi mijloace de transport.

Prim-ministrul României şi omologul ucrainean vor avea o întrevedere în partea română a punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus - Krasnoilsk. Ulterior, premierul Ciucă are programată o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Suceava, la care participă preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Guvern: Hotărârea privind deschiderea punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk, aprobată

Hotărârea care vizează deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal de frontieră Vicovu de Sus (România) – Krasnoilsk (Ucraina) a fost aprobată miercuri de Guvern.

„Astăzi a fost aprobată hotărârea prin care a fost reglementată deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei şi a biroului vamal de frontieră Vicovu de Sus – România şi Krasnoilsk – Ucraina şi modificarea hotărârii de Guvern 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF. Este vorba despre primul punct de trecere a frontierei deschis după agresiunea militară rusă din Ucraina între Ucraina şi un stat membru al Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Oficialul a amintit că premierul Nicolae Ciucă şi omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, vor participa joi la evenimentul de deschidere a acestui punct de trecere a frontierei.

„Acest punct de trecere a frontierei va viza atât traficul internaţional de persoane în regim de trafic pietonal şi rutier, dar şi cu marfă, cu program de funcţionare permanent, permiţând astfel accelerarea şi facilitarea traversării frontierei de către persoane şi mijloace de transport”, a spus Cărbunaru.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.