Premierul Nicolae Ciucă împreună cu omologul său ucrainean, Denis Shmyhal, se vor întâlni cu ocazia inaugurării unui nou punct vamal de la Vicovu de Sus din judeţul Suceava.

Un nou punct vamal între România și Ucraina

Premierul României și premierul Ucrainei vor inaugura un nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina, joi, la Vicovu de Sus. Anunțul a fpost făcut chiar de premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern de miercuri.

Cei doi oficiali vor discuta și despre războiul care are loc în Ucraina de mai bine de jumătate de an.

„O altă decizie e legată de o hotărâre de Guvern prin care asigurăm începând de mâine (joi - n.r.) deschiderea unui nou punct de trecere între România și Ucraina. Este vorba despre trecerea frontierei de la Vicovul de Sus”, a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă a menționat că se va întâlni cu omologul său ucrainean, Denis Shmyhal. Cei doi vor inaugura noul punct vamal, dar vor purta și o discuție despre securitatea și ajutorul oferit de România Ucrainei. Țara vecină trece prin momente destul de grele și acum orice ajutor este binevenit.

„Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei. Întreaga activitate va consta atât în inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și o întâlnire bilaterală în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile de sprijin pe care țara noastră le ia în sprijinul guvernului ucrainean”, a conchis Nicolae Ciucă, citat de Mediafax.

Puncte de trecere a frontierei dintre România și Ucraina

La granița dintre România și Ucraina se află 20 de puncte de trecere a frontierei, dintre care 7 sunt în regim de trafic internațional (3 rutiere și 4 feroviare), iar 13 în regim de mic trafic (numai pentru cetățenii români și ucraineni cu domiciliul permanent în județele și regiunile de frontieră), 4 rutiere, 4 pietonale și 5 fluviale.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Puncte vamale în regim de trafic internațional


  • Halmeu (SM) - Diakove (r. Vinogradov) (AO)- rutier (mărfuri și călători)

  • Sighetu Marmației (MM) - Slatina (Solotvino) (r. Teceu) (AO) - rutier (călători)

  • Siret (SV) - Tereblecea (Porubne) (r. Adâncata) (CE)- rutier (mărfuri și călători)

  • Halmeu (SM) - Diakove (r. Vinogradov) (AO)- feroviar (mărfuri)

  • Câmpulung la Tisa (MM) - Teresva (r. Teceu) (AO) - feroviar (mărfuri)- trafic suspendat

  • Valea Vișeului (MM) - Dilove (r. Rahău) (AO) - feroviar (mărfuri)- trafic suspendat

  • Vicșani (SV) - Vadul Siret (r. Adâncata) (CE)- feroviar (mărfuri și călători)


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.