Liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost protagonistul unui nou scandal în Parlament, petrecut ieri. George Simion a luat cuvântul cu privire la un proiect adoptat care vizează înființarea centrelor comunitare românești în străinătate, dar a adus în discuție și închiderea termocentralelor și minelor, moment în care i s-a tăiat microfonul. În conflict a intervenit secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, iar de aici altercația a degenerat. „Ce merite ai tu, mă? Băi, ministrule! Băi, ministrule!”, i-a spus Simion acestuia.

George Simion a fost din nou în centrul unui scandal în Parlament

Scandalul a început în timpul discursului liderului AUR, George Simion, după ce președintele de ședință i-a tăiat microfonul pentru că nu ar fi vorbit despre punctul din ordinea de zi care se discuta atunci.

„Aţi votat pentru închiderea minelor şi termocentralelor în 2025... Am avut un proiect de lege unde trebuia să avem explicarea votului. Ce numai? Staţi puţin, ce faceţi? Îmi tăiaţi microfonul că ce?”, a spus liderul AUR.

În dispută a intrat și Gheorghe Cârciu, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, iar de aici spiritele s-au încins considerabil.

„Tu eşti ministru pentru românii de pretutindeni, mă? Şi îmi zici mie că nu am voie să vorbesc? Păi cum adică? Lasă-mă să vorbesc!

Retail jobs

A intervenit secretarul de stat, nici nu ştiau românii din Diaspora că au un secretar de stat, a intervenit să mă îndepărteze de la microfon. Nu avea nicio calitate. Mi-a făcut semne, „Gata, gata!“, să termin”, a completat George Simion.

În apărarea președintelui AUR a sărit și deputatul George Tănasă, cu o exprimare mai acidă, ceea ce a pus paie pe foc.

Simion către Cârciu: „Stai pe banii românilor din Diaspora!”

„Stai pe banii românilor din Diaspora! Ce merite ai tu, mă? Băi, ministrule! Băi, ministrule! Cine eşti tu, mă? Dispari, mă! Dispari de aici!”, a mai spus George Simion.

Liderul AUR a încheiat scandalul abia după ce a fost lăsat din nou să vorbească. La finalul ședinței, însă, scenariul s-a repetat afară.

Citeste si:
Bujorul a fost declarat Floarea Naţională a României
Bujorul a fost declarat...

„Am încălcat un pic regulamentul, dar ce au făcut ei este un act de trădare. Am filmat, da! Filmez în continuare, o să încalc regulamentul, dar ei îşi bat joc de ţară”, a declarat George Simion.

„Nu au fost replici. Oamenii aşa se comportă, asta este. Sănătate, să le dea Dumnezeu mult bine”, a transmis Gheorghe Cârciu, Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.