Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat joi, la Târgovişte, că „turbulenţa de dreapta trebuie să se încheie”. Oficialul a completat că „începutul sfârșitului” va fi în luna mai 2023, odată cu obținerea funcției de premier de către Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu: „Cred că toată această turbulență de dreapta trebuie să se încheie”

„România are nevoie în 2024, după 20 de ani, de un preşedinte de stânga. De 20 de ani facem experimente cu preşedinţi de dreapta (...) Vedeţi acum că cei mai mari critici ai preşedintelui Klaus Iohannis sunt nişte domni care ne spuneau în 2014, când a fost campania lui Victor Ponta, sau în 2019, cât de bun e el faţă de candidatul nostru.

Acelaşi lucru s-a întâmplat în 2004 când explicau aceiaşi domni cât de bun e Traian Băsescu faţă de Adrian Năstase şi sunt primii acum care încep să înjure (...) Eu cred că toată această turbulenţă de dreapta trebuie să se încheie şi începutul sfârşitului pentru aceşti domni eu cred că va începe în mai, când prim-ministru al României va deveni Marcel Ciolacu", a afirmat Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, cât şi liderul social-democrat Marcel Ciolacu, secretarul general al formaţiunii, Paul Stănescu, şi miniştrii Gabriela Firea, Petre Daea, Adrian Câciu şi Florin Spătaru vor participa, săptămâna viitoare, la Târgovişte, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dâmboviţa.

„În 2022 am semnat contracte cu fonduri UE de 16 miliarde lei, de patru ori mai mult față de 2021”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată în Portul Constanţa, că anul acesta au fost semnate în cadrul ministerului său contracte cu finanţare europeană de peste 16 miliarde lei, ceea ce înseamnă o valoare de patru ori mai mare faţă de cea înregistrată în 2021.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

„Anul acesta s-au semnat contracte de peste 16 miliarde lei, de patru ori mai mult decât anul trecut, când au fost de 4,6 miliarde lei. Ca rată de absorbţie, nu ne vom închide la 8 miliarde, din ultimele calcule, ne ducem spre 10 miliarde, 200% faţă de anul trecut. Absorbţia pe ceea ce va însemna anul 2023 va fi una imensă la Ministerul Transportului, pentru că vor intra în execuţie toate aceste contracte de care aminteam mai devreme”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că, în anii trecuţi, „unul din punctele care nu a funcţionat la ritmul care trebuia e cel legat de atragerea de fonduri europene”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2022 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.