Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, un mesaj de solidaritate cu Coreea de Sud, după busculada mortală din Seul.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de solidaritate cu Coreea după busculada de Halloween din Seul

Nicolae Ciucă Ciucă a scris, pe Twitter, că Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de acest popor. El le-a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, iar răniţilor sănătate şi putere.

„Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de poporul sud-coreean în aceste momente dureroase. Condoleanţe familiilor îndoliate, iar răniţilor sănătate şi putere”, a scris Ciucă pe Twitter.

Detalii despre tragedia de Halloween de la Seul


  • Sunt cel puțin 151 de morți, între care 19 cetățeni străini.

  • Nu este clar ce a cauzat aglomerația mortală, dar martorii au declarat că erau neobișnuit de mulți oameni care se înghesuiau pe străzile înguste ale cartierului, iar deplasarea se făcea cu mare dificultate.

  • Cele mai multe dintre victime sunt adolescenți și persoane de 20 de ani. Mulți erau îmbrăcați în costume de Halloween.

  • Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele sociale arată oameni întinși pe jos, pe stradă, și pe targi în timp ce echipele de salvare acordă primul ajutor.

  • Multe victime au intrat în stop cardiac.

  • Peste 1.700 de salvatori au fost trimiși la fața locului, între care 517 pompieri, 1.100 de polițiști și aproximativ 70 de funcționari guvernamentali.

  • Autoritățile întâmpină dificultăți în identificarea victimelor și cer ajutorul familiilor.

  • Administrația orașului Seul primește, de asemenea, apeluri care semnalează persoane dispărute.

  • Zeci de răniți au fost transferați la spitalele din apropiere, iar autoritățile medicale avertizează că este posibil ca numărul morților să crească.

  • Lideri din lumea întreagă încep să transmită condoleanțe națiunii sud-coreene.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.