Reprezentanţii Automobile Bavaria au transmis că autospecialele BMW320ix oferite Poliției Române „nu reprezintă mașini de lux”, ci autovehicule special concepute pentru autorități și oferite la un preț special. În continuare, ei au negat implicarea afaceristului Michael Schmidt, apropiat al președintelui Klaus Iohannis, în acest caz. Aceștia au transmis că magnatul nu mai deține nicio funcție în cadrul companiei din România și nu ia parte la activitatea operațională a acestora. 

Automobile Bavaria neagă implicarea lui Schmidt în cazul BMW-urilor pentru poliție

„Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viaţa personală a domnului Schmidt şi activitatea acestor companii", afirmă aceştia, citați de News.ro.

„Activăm în România din anul 1994, fiind primul importator al mărcii BMW pe această piaţă. Începând din anul 2007 am devenit Centru de Competenţă pentru vânzări speciale BMW pe plan local. La nivel mondial, de peste 60 de ani, un departament special al BMW AG colaborează cu autorităţile guvernamentale internaţionale pentru a dezvolta autovehicule care îndeplinesc cele mai înalte standarde.

Paramedici, pompieri, poliţişti – toţi cei care lucrează în serviciile de urgenţă au un lucru în comun: activitatea lor necesită performanţe remarcabile în situaţii excepţionale. Autospecialele utilizate de aceştia sunt de o importanţă vitală. Departamentul BMW Special Sales furnizează autospeciale dezvoltate şi perfecţionate sistematic împreună cu autorităţile din întreaga lume.

În România, autorităţile utilizează motociclete BMW începând din anii 1960, alături de alte 150 ţări din lume. Automobile Bavaria este principalul furnizor de motociclete pentru autorităţile din ţara noastră din ultimii 25 ani. În anul 2009 am livrat Poliţiei Române un prim lot de autospeciale BMW Seria 3", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Leonhard Georg Pfeffer, CEO şi administrator al Automobile Bavaria, în contextul informaţiilor legate de licitaţia organizată de Poliţia Română.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Potrivit sursei citate, compania participă de mai bine de 25 de ani în licitații publice la nivel internațional, iar prioritatea „ca participant este de a ne asigura că putem răspunde cerințelor organizatorilor cu o ofertă competitivă”

„Ca în orice proces de achiziţie în care ne implicăm, respectăm fără excepţie paşii şi procedurile comunicate oficial. De asemenea, ne oferim întregul sprijin autorităţilor în demersurile pentru clarificarea condiţiilor licitaţiei", precizează reprezentanţii Automobile Bavaria.

Rolul lui Schmidt în licitația IGPR

„Referitor la speculaţiile apărute în anumite publicaţii referitor la o posibilă implicare a domnului Michael Schmidt în participarea noastră la această licitaţie, dorim să clarificăm faptul că fondatorul companiilor Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România şi nu este implicat în activitatea operaţională a acestora.

Citeste si:
Test drive Deliciu Bavarez
Test drive Deliciu Bavarez

La nivelul Holdingului MHS înregistrat în Austria, business-ul din România reprezintă o parte a activităţii, alături de companii din Germania şi Austria. Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viaţa personală a domnului Schmidt şi activitatea acestor companii", se subliniază în comunicat.

G4Media a relatat că licitaţia prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind „cu dedicaţie" atât de sindicatele din poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

În replică, șeful statului a declarat că nu a contat această prietenie și a marcat că este inadmisibil ca numele și poziția sa să fie implicate într-o astfel de situație. Oficialul a completat că așteaptă ca autoritățile să facă verificări.

„Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat, cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media. Însă pot să vă spun un lucru foarte clar, dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri", a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la achiziţia de automobile marca BMW de către Poliţia Română.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.