Ligia Deca, numită de PNL, luni, în funcția de ministrul al Educației, după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, asigură că va fi „un partener implicat” astfel încât copiii să aibă acces la „educație inclusivă de calitate”.

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, asigură că va fi „un partener implicat” pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație de calitate

Ligia Deca asigură că va fi „un partener implicat” pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație de calitate. Aceasta a mulţumit membrilor BPN al PNL pentru încrederea acordată prin decizia acestora de a o propune în funcţia de ministru al Educaţiei, dar şi premierului Nicolae Ciucă „pentru susţinere şi sprijin".

„Decizia de astăzi mă onorează şi mă responsabilizează deopotrivă. PNL şi-a asumat politic din primul moment materializarea proiectului "România Educată". Mulţumesc predecesorilor mei pentru toţi paşii deja realizaţi în construirea cadrului legislativ şi în operaţionalizarea viziunii în programe concrete, cu finanţare naţională sau europeană. Vă asigur ca veţi avea în mine un partener implicat pentru ca fiecare copil să aibă acces la educaţie incluzivă de calitate", a scris Deca, pe Facebook.

Fostul consilier prezidențial Ligia Deca a depus, luni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Educației, în fața președintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care s-a desfășurat la Palatul Cotroceni.

Ligia Deca a fost propusă pentru această funcţie de Biroul Politic Naţional al PNL. S-au înregistrat numai două voturi de abținere, care au venit din partea lui Florin Cîțu și Florin Roman.

„Înainte de a pronunța numele celui care a fost nominalizat îi mulțumesc lui Sorin Cîmpeanu pentru efortul depus și pentru sacrificiul prin care au finalizat legile educației. Azi, în ședința BPN, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL la Educație.

Fiind o persoană care a lucrat și a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, e în măsură să continue și să respecte calendarul de legi în guvern până la final de octombrie să fie aprobat și trimis în Parlament", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituții precum Consiliul Europei și Comisia Europeană. În anul 2014, aceasta a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știință în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În intervalul 2017 - 2022, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fullbright în România.

Ea a fost numită Consilier de Stat în 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcția de Consilier al președintelui României, Klaus Iohannis, la Departamentul Educație și Cercetare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2022 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.