Premierul Nicolae Ciucă a purtat discuţii, la Tokyo, cu Liga Parlamentară de Prietenie Japonia-România despre ridicarea nivelului relaţiilor bilaterale dintre cele două state la dimensiunea de parteneriat strategic, „o moștenire valoroasă lăsată de fostul prim-ministru Shinzo Abe”, a completat oficialul român.

Premierul Nicolae Ciucă a purtat „discuții semnificative la Tokyo” desprea crearea unui parteneriat româno-japonez

„Discuţii semnificative la Tokyo, cu Liga Parlamentară de Prietenie Japonia-România, despre ridicarea relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic, o moştenire valoroasă lăsată de fostul prim-ministru Shinzo Abe în zona politicii externe", a transmis, luni, Nicolae Ciucă pe pagina de Twitter a Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află de luni până miercuri în Japonia, unde participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Președintele Camerei Deputaților și premierul Ciucă, în Japonia, la funeraliile lui Shinzo Abe

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă se vor afla de luni până miercuri în Japonia, unde urmează să participe la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Ciolacu şi Ciucă au prevăzute întâlniri cu reprezentanţi ai Dietei Japoniei şi cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida. Funeraliile de stat pentru fostul premier Shinzo Abe urmează să aibă loc marţi.

Conform Guvernului, Shinzo Abe a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relațiilor bilaterale dintre România și Japonia la nivelul unui parteneriat strategic, în contextul vizitei „istorice” pe care a efectuat-o la București în anul 2018, fiind primul premier nipon care a fost în vizită în țara noastră.

Cu ocazia vizitei la Tokyo, preşedintele Camerei Deputaţilor şi şeful Executivului vor avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din alte state aflaţi în Japonia cu prilejul funeraliilor fostului prim-ministru nipon.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Lider politic conservator, cel mai longeviv premier al Japoniei, Shinzo Abe a fost omorât în data de 8 iulie de un fost ofițer cu o armă artizanală în timpul unui discurs de campanie în orașul Nara. Asasinul său a declarat după arestare că nu l-a ucis din cauza convingerilor lui politice, ci din ură față de controversata Biserică a Unificării ( secta Moon) a liderului religios coreean Sun Myung Moon, considerând că Abe ar fi avut conexiuni cu aceasta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.