Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a mers într-o vizită surpriză la Kiev cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Oficialul britanic a fost primit de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Tot pe 24 august s-au împlinit 6 luni de la declanșarea războiului din Ucraina.

Boris Johnson, în vizită la Kiev de Ziua Independenței Ucrainei

Premierul britanic Boris Johnson a fost unul dintre puținii oameni politici care s-a remarcat prin susținerea sa față de Ucraina și vremurile grele prin care trec deja de jumătate de an. De la începutul războiului, Johnson a vizitat Ucraina deja de 3 ori.

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de mulțumire premierului britanic pentru susținerea și ajutorul acordat în tot acest timp. Marea Britanie este cel mai mare susținător al Ucrainei de la declanșarea războiului.

"Sunt bucuros să îl întâmpin de Ziua Independenței pe Boris Johnson, un mare prieten al Ucrainei. Boris, îți mulțumesc pentru sprijinul fără compromisuri acordat țării noastre din primele zile ale agresiunii ruse, pentru apărarea cu fermitate a intereselor Ucrainei pe arena internațională! Ucraina este norocoasă să aibă un astfel de prieten!"

La rândul său, Boris Johnson a postat pe contul său de Twitter un mesaj de felicitare și încurajare pentru cetățenii ucraineni. Oficialul este convins că Ucraina poate să câștige acest război.

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este important pentru noi toți. De aceea sunt astăzi la Kiev. De aceea, Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate să câștige și va câștiga acest război".

Boris Johnson a primit "Ordinul Libertății" de la președintele ucrainean. Această distincție "reflectă eforturile pe care Boris le-a făcut pentru țara noastră și toată Europa", a spus Zelenksi în timpul ceremoniei.

"Vreau să vă mulțumesc, ție și poporului Ucrainei, pentru onoarea incredibilă pe care mi-ați făcut-o și despre care cred că este o adevărată recunoaștere a eforturilor Marii Britanii", a spus, la rândul său, premierul britanic.

Citeste si:
Ce părere are Zelenski despre organizarea alegerilor prezidențiale...
Zelenski nu este de acord cu...

Regatul Unit a oferit ajutor Ucrainei sub formă de ajutoare militare și financiare de circa 2,3 miliarde de lire sterline de la începutul războiului din Ucraina. De asemenea, în timpul vizitei sale, Boris Johnson a anunțat că Marea Briatnie va oferi un ajutor suplimentar în valoare de alte 66 de milioane de dolari.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.