Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este gata să ocupe funcția de premier al României, în cazul în care colegii săi vor considera că este persoana potrivită pentru acest scaun. Oficialul a mai spus că în cazul în care nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există.

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea de a deveni premier

Marcel Ciolacu spune că a fi prim-ministru este o onoare și o responsabilitate colosală pe care trebuie să ți-o asumi pe deplin. Liderul PSD a mai spus că ar putea ocupa această funcție dacă colegii lui vor considera că este potrivit pentru acest post.

„În primul rând, e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe dorințe. Dorința mea ține de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu oferă asigurări că PSD va avea premierul din luna mai. Oficialul mai spune că în cazul în care rotativa nu se va face, altî soluție decât alegerile anticipate nu există. PSD ar urma să preia, începând din mai 2023, funcția de premier.

„Protocolul este clar și am anunțat că dacă nu se face această rotativă altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, conchide liderul PSD.

Deputatul de Iași, Alexandru Muraru, a declarat că nu este o mișcare bună schimbarea premierului cu un an înainte de alegeri, mai ales în timp ce în țara vecină se petrece un conflict militar de mai bine de cinci luni.

„Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a spus Muraru.

Muraru susține că PSD ar putea accepta ca funcţia de premier să aparțină în continuare PNL, pentru a nu se porni o luptă de putere. Între timp, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține că PNL are de gând să se ținî de cuvânt și să cedeze funcția de prim-ministru către Marcel Ciolacu, așa cum este prevăzut și în protocolul Coaliției.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar trebui să preia șefia Guvernului anul viitor, la finalul lunii mai.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.