10 cetăţeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Târnovo, nevătămaţi, au intrat sâmbătă seara pe teritoriul României, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Aceștia au fost transportați cu un alt autocar al aceleași firme de transport.

MAE a informat că 10 români, pasageri în autocarul implicat în accidentul din Bulgaria, au intrat în România

Potrivit unui comunicat de presă, al doilea şofer al autocarului, cetăţean român, a fost audiat în calitate de martor şi va reveni în România, fie în această noapte, fie în cursul zilei de duminică.

MAE precizează că, încă de la producerea accidentului, Ambasada României la Sofia a întreprins o serie de demersuri de asistenţă şi protecţie consulară specifice în astfel de situaţii, respectiv contactul cu autorităţile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite şi la sediul organelor de poliţie şi procuratură care instrumentează cazul.

De asemenea, personalul consular a facilitat contactele şi operaţiunile de preluare a pacienţilor cetăţeni români de către echipele medicale
ale DSU/SMURD pentru a fi transportaţi în România pentru îngrijiri medicale.

Conform MAE, reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Sofia au menţinut contactul permanent cu responsabili medicali din România şi membrii de familie ai cetăţenilor români implicaţi în accident.

„Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor bulgare competente pentru intervenţia promptă şi sprijinul acordat celor implicaţi în accident, pentru îngrijirile medicale acordate răniţilor şi pentru foarte buna cooperare atât cu reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, cât şi cu personalul medical român care a preluat cei cinci cetăţeni români răniţi, în vederea transferului în România", se arată în comunicatul citat.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria.

Premierul transmite condoleanțe familiilor românilor care și-au pierdut viața în accidentul rutier din Bulgaria

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Oficialul a asigurat că instituțiile statului fac toate demersurile necesare pentru aducerea în țară a celor răniți în tragicul incident.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

„M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune. La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală.

Un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi. Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri", a precizat Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citeste si:
Imagini cu autocarul strivit în Pasajul Unirii, înainte de...
Imagini cu autocarul strivit...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 August 2022 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.