Fostul premier Florin Cîțu a declarat că PNL nu este de acord cu eventualele modificări economice luate de Guvern.

PNL este împotriva măsurilor economice luate de Guvern

Florin Cîţu a declarat că este împotriva modificărilor sistemului de taxe şi impozite. Totodată, acesta critică Guvernul pentru că face împrumuturi la dobânzi mari, dar nu face nimic pentru a beneficia de banii din PNRR. Cîțu a dat drept exemplu PNL, care în 2020 si 2021 a venit cu soluții pentru a crește gradul de colectare.

Noi nu susţinem taxe noi, redirecţionarea sistemului de taxare. PNL a venit în 2020 şi 2021 cu soluţii care au crescut gradul de colectare. Dar conducerea PNL va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru PNL, nu voi susţine o astfel de soluţie”, a spus Florin Cîţu.

Fostul premier a menționat că această declarație a fost făcută din postura unui simplu membru liberal.

Cîțu, despre modificarea Codului Fiscal

În ceea ce privește modificarea Codului Fiscal, măsură propusă de Marcel Ciolacu, Cîțu afirmă că nu este cazul să se facă o asemenea schimbare. Fostul premier susține că PNL are mereu soluții pentru a aduce bani în bugetul statului, însă fără a fi nevoie să se majoreze taxele. Ba mai mult, în PNRR există bani gratis, însă pentru a-i accesa este nevoie să se facă reforme.

Nu trebuie să se întâmple nimic predictibilitate înseamnă că păstrezi ceea ce ai. (…) PNL are întotdeauna soluţii de a aduce bani la buget fără să mărească taxe. (…) În PNRR avem bani gratis şi avem şi împtrumuturi cu dobândă zero, numai că ele sunt legate de reforme. Faci reforme – iei banii, nu faci reforme – nu iei banii. Pentru mine e puţin bizar că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%.”, a mai adăugat fostul premier.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că este posibilă o modificare a impozitelor, însă acest lucru nu ar însemna majorarea taxelor. Liderul PSD susține în continuare introducerea impozitului progresiv: „Ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se vor efectua schimbări în Codul Fiscal, iar noile modificări se vor anunța cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să fie elaborată pe baza noilor modificări.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.