Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se vor face modificări în Codul Fiscal, care vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie.

Ciolacu anunță că se va modifica Codul Fiscal

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se vor efectua schimbări în Codul Fiscal, iar noile modificări se vor anunța cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să fie elaborată pe baza noilor modificări.

Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.”, a declarat Ciolacu.

Șeful PSD susține că este necesară o reglementare a prețurilor la energie. Momentan, modificările Codului Fiscal sunt la etapa de discuții, iar când va exista o decizie clară, oficialii o vor anunța.

„Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre creșterea inflației

Social-democratul a mai subliniat că majorarea inflației este influențată de prețul la energie, iar o scădere a inflației ar putea fi posibilă în dependență de următoarele decizii ale Ministerului Energiei în perioada următoare.

Inflația este influențată în continuare de prețul la energie. (…) E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările, inflația să mai scadă, urmând să facem față inflației care vine din zona euro. E în funcție de cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare. Este record în toată Europa. Gândiți-vă, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns”, a mai explicat Marcel Ciolacu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.