Francezii din România îşi aleg duminică preşedintele. Ei pot să îşi exprime votul în secţii amenajate la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. La primul tur, 42,44% dintre votanţii din România l-au ales pe actualul preşedinte, Emmanuel Macron, iar 6,2 %, pe contracandidata sa din al doilea tur, Marine Le Pen.

Secții de votare pentru francezii din România. Duminică își aleg președintele

Secţii de votare pentru francezii din România sunt la Ambasada Franţei din Bucureşti, la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi la Institutul Francez din Iaşi. După primul tur de scrutin, care a fost organizat pe 10 aprilie, Ambasada Franţei a transmis că 3.040 de francezi s-au înscris pentru a-şi exprima votul. Dintre aceştia, 1.451 au votat. În total, au fost exprimate 1.435 de voturi, pe lângă 12 voturi anulate şi patru, în alb.

Sondaj: Macron, mai convingător decât Le Pen în dezbaterea televizată

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost considerat mai convingător decât candidata de extremă dreapta Marine Le Pen în dezbaterea televizată de miercuri seara, conform unui sondaj de opinie citat de Reuters.

Sondajul rapid realizat de Elabe pentru BFM TV a constatat că 59% dintre telespectatorii chestionaţi l-au considerat pe Emmanuel Macron mai convingător. În 2017, acelaşi institut de sondare a opiniei publice a constatat că 63% din cei chestionaţi l-au considerat mai convingător pe Macron.

Sondajele de opinie privind intenţiile de vot pentru alegerile din 24 aprilie estimează că Emmanuel Macron va ieşi câştigător cu aproximativ 55,5% din voturi. În 2017, Emmanuel Macron a învins-o pe Marine Le Pen cu 66,1% din voturi.



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.