Primăria Sectorului 2 are alocată, anul acesta, cea mai mare sumă pentru reabilitare termică din Bucureşti, în valoare de aproximativ 300 de milioane de lei, a transmis USR printr-un comunicat de presă. Peste 600 de blocuri ar urma să fie reabilitate.

USR: Primăria Sectorului 2 are cea mai mare sumă investită în reabilitare termică din București

„Modul în care se realizează acum întreg procesul diferă substanţial faţă de ce a fost. Am preluat un program cu aproximativ 200 de blocuri finalizate, însă nerecepţionate de 4 - 12 ani. Am reziliat 53 de contracte, iar acum expertizăm blocurile în vederea realizării lor. Dacă până acum, lucrările de reabilitare au fost extrem de prost executate (cu infiltraţii, tâmplării nefuncţionale şi finisaje de proastă calitate), acum am dublat numărul de inspectori care merg pe şantiere şi verifică cu rigurozitate materialele folosite, calitatea lucrărilor şi respectarea condiţiilor legale.

Prin verificări constante ne asigurăm că se respectă termenele contractuale şi calitatea lucrărilor finale. Acum, nici şantierele nu mai sunt o debandadă. Sunt ordonate şi cu un management al deşeurilor corect. Recepţiile nu se mai fac din pix sau din birouri, ci bazate pe verificări în teren", a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Primăria Sectorului 2 derulează două programe pentru reabilitarea termică a blocurilor. Primul cumulează 234 de clădiri, la care lucrările urmează să fie finalizate la sfârșitul anului 2023. Cel de-al doilea înglobează 379 de imobile și va fi demarat în cursul anului viitor.

Potrivit planificării Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectele urmează să fie depuse în intervalul 1 aprilie - 30 mai 2022. Autoritatea locală va avea și un dosar cu o cerere de finanțare pentru reabilitarea termică a 20 - 30 de blocuri din PNRR. Suma alocată din PNRR pentru acest sector este de 11.846.181 de euro.

Cum vor fi selectate imobilele?

„Blocurile vor fi selectate din rândul celor incluse deja în programele noastre. Până la termenul limită de înscriere, 30 mai, vom actualiza dosarele, astfel încât acestea să fie conforme cu cerinţele specifice solicitate prin PNRR.

Citeste si:
Mai multe străzi din centrul Capitalei se transformă în artere cu...
Mai multe străzi din centrul...

În prezent, îndeplinim deja cinci din cele şapte condiţii de eligibilitate, urmând să actualizăm documentaţiile cu încă două criterii: instalarea de panouri fotovoltaice pe blocurile unde acest lucru se pretează şi amplasarea unei staţii de încărcare electrică la 4.000 mp reabilitaţi", a explicat Radu Mihaiu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.