Mai multe străzi din zona cuprinsă între Şoseaua Ştefan cel Mare, Strada Viitorului, Bulevardul Dacia şi Calea Moşilor vor deveni străzi cu sens unic. Măsura va intra în vigoare începând de joi, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Mai multe străzi din Sectorul 2 devin artere cu sens unic, începând de joi

Primarul Sectorului 2 al Capitalei a anunțat că mai multre străduțe se vor transforma în artere cu sens unic pentru a fluidiza traficul și a elibera trotuarele. Indicatoarele au început să fie montate pentru ca noul regim de circulație să intre în vigoare de joi.

"Înfiinţarea de sensuri unice ajută la eliberarea trotuarelor pentru pietoni, la crearea de locuri de parcare noi, precum şi la fluidizarea circulaţiei. E o idee simplă, dar implementarea ei înseamnă o grămadă de detalii tehnice, de la stabilirea lăţimii carosabilului, a trotuarelor, a zonelor de siguranţă, până la analiza de trafic. Nu facem sensuri unice unde ni se pare nouă. Analizăm nevoile şi fluxurile de circulaţie în interiorul unui cvartal, apoi căutăm soluţii complementare pentru întregul cartier. Astăzi şi mâine se montează indicatoarele pe zona cuprinsă între Ştefan cel Mare, Viitorului, Dacia, Moşilor - cvartalul 7", a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

Potrivit noilor modificări, traficul rutier va avea loc în felul următor:


  • Strada Toamnei, pe tronsonul de la Monumentului la Viitorului, devine sens unic către Viitorului;

  • Strada Făinari îşi schimbă sensul pe tronsonul de la Episcop Radu către Viitorului, iar de la Moşilor la Episcop Radu va avea dublu sens;

  • Strada Ardeleni devine sens unic, de la Viitorului către Moşilor;

  • Strada Precupeţii Vechi devine sens unic, de la Făinari către Mihai Eminescu;

  • Strada Dragoş Vodă devine sens unic, de la Mihai Eminescu către Precupeţii Vechi;

  • Strada Episcop Radu devine dens unic, de la Mihai Eminescu către Făinari;

  • Strada Gen. Alexandru Şt. Radovici devine sens unic, de la Viitorului către Precupeţii Vechi;

  • Strada Măcelari devine sens unic, de la Precupeţii Vechi către Radovici.

"De săptămâna viitoare începem să închidem şantierul la Ardeleni. Punem protecţiile pentru pietoni, supraînălţăm intersecţiile şi turnăm stratul de uzură. Doar prin sistematizare putem descâlci străzile sectorului astfel încât spaţiul pentru pietoni să rămână pentru pietoni, spaţiul de parcare să fie clar delimitat şi, în acelaşi timp, să putem circula civilizat, fără a ne aştepta unii pe alţii să trecem de o gâtuire", a precizat primarul Sectorului 2.

Citeste si:
Ce fac românii cu brazii după Crăciun. „Nu îi aruncați. Vor fi...
Ce fac românii cu brazii după...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.