Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat marți că legea „off-shore” a fost amânată ani la rândul, timp în care gazele din Marea Neagră au rămas neexploatate. Din cauza acestor amânări succesive, el a supranumit proiectul „legea săptămâna viitoare”.

Cătălin Drulă (USR), despre legea off-shore

„În partea de energie avem un dezechilibru între cerere şi ofertă. Trebuie să creştem producţia. Or, cu acest ministru absolut incompetent (...) - domnul Virgil Popescu este ministrul Energiei din 2019 şi nu a fost în stare să dea legea off-shore. (...) Când o să avem un text pe baza căruia să votăm, o să îl analizăm profesionist şi o să avem o poziţie. Problema este că e legea 'săptămâna viitoare'.

'Săptămâna viitoare' era şi în noiembrie 2021 - ne spunea Virgil Popescu. 'Săptămâna viitoare' era şi când eram noi în coaliţie şi am cerut să aducă această lege. 'Săptămâna viitoare' era şi în 2020. Problema e că e 'săptămâna viitoare' de ani de zile, timp în care acele gaze au rămas în Marea Neagră şi noi avem nevoie de acele gaze. Acum vedem că chiar şi cei care vor să opereze o să deschidă un arbitraj împotriva statului român", a afirmat liderul USR, pentru TVR 1.

Oficialul a completat că în domeniul energiei este necesară stabilitatea, așa încât investitorii să știe că nu vor avea decizii impredictibile din partea autorităților.

„În loc să încurajăm producţia prin predictibilitate a cadrului legislativ - şi legea off-shore este esenţială - în toţi aceşti ani, Virgil Popescu (...) a blocat această lege, a blocat investiţiile în energie, în producţie şi suntem în situaţia în care creşterile de preţuri la energie alimentează inflaţia", a spus el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.