Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

Florin Cîțu, în Parlamentul României: Rusia trebuie izolată complet din punct de vedeere economic

„Domnule preşedinte Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi, în Parlamentul României. Mulţumesc că mi-aţi acceptat invitaţia de a susţine acest discurs. (...) Domnule preşedinte Zelenski, sunteţi un erou, nu doar în Ucraina, ci şi în România, cred că şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice.

Curajul şi perseverenţa de care aţi dat dovadă, în această perioadă dificilă pentru Ucraina, ne inspiră pe toţi, ne motivează să fim mai uniţi, pentru că doar împreună putem reuşi tot ceea ce ne-am propus şi doar împreună putem învinge", a afirmat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, toată Europa trebuie să facă mai mult, pentru că "în fiecare oră (...) în Ucraina sunt asasinaţi copii, bătrâni, femei, civili nevinovaţi".

„Domnule preşedinte Zelenski, am fost şi voi rămâne unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai politicii promovate de Putin. Războiul declanşat de acesta nu are justificare şi avem datoria să-l oprim prin toate mijloacele. Asta înseamnă că Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic.

Poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar niciun răspuns nu cred că este suficient de aspru pentru atrocităţile provocate Ucrainei. Şi este important, domnule preşedinte, să aflăm direct de la dumneavoastră despre situaţia critică a Ucrainei", a adăugat Cîţu.

Citeste si:
Cîțu: „Soluţia pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mici...
Cîțu: „Soluţia pentru...

El a subliniat că masacrul de la Bucea nu poate rămâne nepedepsit.

„Este inadmisibil ce se întâmplă acum în Ucraina. Vladimir Putin este un criminal, care sfidează orice lege, orice tratat internaţional, a condus Rusia către un război ilegal. Masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internaţională cu privire la infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei.

Domnule preşedinte, prin gestul de astăzi, de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucea, aţi arătat încă odată că sunteţi un adevărat lider pentru poporul dumneavoastră, şi meritaţi tot respectul şi admiraţia conducătorilor de peste tot. De aceea, avem datoria de a nu rămâne pasivi", a mai spus preşedintele Senatului. AGERPRES.

Citeste si:
Parlamentul României planifică noi achiziţii pentru Senat şi Camera...
Parlamentul României...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.