Parlamentul României planifică noi achiziții de limuzine, servicii de întreţinere şi reparații pentru mai multe vehicule din dotare.

Noi mașini pentru Parlamentul și Senatul României

Parlamentul României a planificat achiziția a noi autoturisme, dar și unele servicii de întreținere și reparații pentru mai multe automobile. Contractul de achiziţie publică va fi atribuit prin licitaţie deschisă, online, iar criteriul va fi preţul cel mai scăzut. Contractul de furnizare a 22 autoturisme tip limuzină către Senat este estimat la o valoare de 4.537.815,13 lei, iar termenul limită pentru ofertele sau cererile de participare este la data de 6 aprilie.

Senatul mai are planificat să achiziționeze servicii de proiectare pentru lucrări de reparaţii capitale la terasele circulabile din Corpul E3, cota +31,50 m şi cota +25,50 m, din Palatul Parlamentului, suma totală estimându-se la 300.000 de lei. Totodată, se preconizează şi un contract de lucrări de contorizare a unor corpuri, în special a două lifturi, pentru alimentarea electrică a UPS-urilor aferente serverelor Senatului României, dar şi de înlocuire a tablourilor electrice aferente iluminatului arhitectural de pe terasa Corpului A1, valoarea acestora fiind estimată la 1.263.045,3 lei.

De asemenea, Senatul planifică și lucrări de reparaţii capitale la gardul şi cabinele de la porţile de acces A1 şi B3, valoarea lucrărilor fiind estimată la 4.470.792,89 lei. În ceea ce privește Camera Deputaţilor, se planifică servicii de întreţinere şi reparaţie a autovehiculelor Camerei: 30 de autoturisme AUDI, trei BMW, cinci VOLKSWAGEN şi şapte MERCEDES, pentru perioada 01.05-31.12.2023.

Valoarea totală estimată a contractului se ridică la suma de 427.058,82 lei pentru perioada de până la 31.12.2023 şi la suma de 640.588,24 lei în cazul în care se va prelungi până la perioada 30.04.2024. Ofertele și cererile de participare pot fi trimise până la data de 14.03.2023.

Tot în planul de achiziții pentru Camera Deputaţilor mai intră și servicii de intervenţie pentru repararea reţelei informatice, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la 630.252,1 de lei, și nu în ultimul rând, servicii de suport tehnic pentru echipamente de securitate pentru protecţia la trafic web şi pentru accesul la serverul de poştă electronică, toate acestea estimându-se la suma totală de 210.084,04 de lei.

Citeste si:
Depășirea pe linie continuă ar putea fi permisă în anumite condiții
Noi modificări în Codul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2023 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.