În urma Congresul extraordinar al AUR ce a avut loc duminică, delegații l-au ales pe George Simion în calitate de preşedinte al partidului.

S-a ales noul președinte al AUR

Au existat două candidaturi pentru funcţia de preşedinte al AUR: George Simion, cu moţiunea „România bogată: creştină şi democrată”, şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea ”Mai multă democraţie”. George Simion a acumulat 784 de voturi, iar contracandidatul său, Dănuț Aelenei, a primit 38 de voturi.

Echipa cu care a candidat George Simion este formată din Claudiu-Richard Târziu - preşedinte CNC, Sorin Lavric - preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea - prim-vicepreşedinte, Cristian David - secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu - vicepreşedinţi.

Simion, despre alegerile prezidenţiale din 2024

George Simion a spus la congresul formaţiunii că nu vrea să candideze din partea partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

„Am început acest drum pentru a face bine ţării. Fiecare trebuie să facă un pas în spate şi să spună: poate nu sunt persoana potrivită să fac parte din conducere. Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul al doilea, împotriva candidatului sistemului. (...) Nu sunt eu cel mai bun exemplu să vorbesc despre asta. În primul an de Parlament, am făcut multe lucruri care nu trebuiau făcute. În AUR vii să dai pentru ţară, nu vii să iei pentru tine”, a declarat Simion în cadrul Congresului extraordinar al partidului.

Primul congres extraordinar al Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a avut loc duminică, în Sala „Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Parlamentului, începând de la ora 12.00. La acest congres au participat peste 800 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene ale țării, dar şi de peste hotare.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.