Guvernul susţine dezvoltarea investiţiilor în industrie pentru modernizarea economiei naţionale, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii grupului Beltrame, după finalizarea de către aceştia a achiziţiei Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte.
 

Guvernul acordă susținere dezvoltării de investiţii în industrie

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul a subliniat susţinerea pe care Guvernul o acordă dezvoltării de investiţii în industrie, pentru modernizarea economiei naţionale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români şi a unor produse cu valoare adăugată mare pentru piaţa locală şi europeană.

"Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene şi de la buget. Materiile prime şi produsele de înaltă calitate din ţară sunt necesare pentru a putea întreţine ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcţii care să susţină calitatea vieţii şi să protejeze mediul", a declarat prim-ministrul.

Cu ocazia discuţiilor, compania a prezentat planurile de investiţii majore în retehnologizare, pentru producerea de oţeluri speciale în condiţii de protejare a mediului.

"Investiţiile de peste 250 de milioane de euro pe care Grupul Beltrame le va face la Târgovişte vor transforma vechiul combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oţelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa. Producţia va începe în următoarele luni. Reprezentanţii Grupului au anunţat că au în plan dezvoltarea, la Târgovişte, a unui nou combinat, pentru producerea oţel-betonului şi a sârmei laminate. Aceste investiţii vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă. Investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu electricitate a capacităţilor de producţie", se arată în comunicat. AGERPRES

Citeste si:
Iohannis a subliniat la consultările cu Biden importanța creării...
Iohannis a subliniat la...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.