Mai mulți politicieni din România au venit cu reacții după ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană.

Reacțiile politicienilor români la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova

Primul care a venit cu o reacție a fost prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Acesta a publicat un mesaj pe pagina de Facebook a Guvernului României.

„Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric. România va continua să lucreze alături de R. Moldova în parcursul său către UE”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a întârziată să își expună și el părerea asupra acțiunilor din țara vecină. Acesta a afirmat că demersul Republicii Moldova de aderare la UE este o veste foarte bună, iar PSD susține acest pas important.

„PSD va susţine activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de integrare care va urma, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât şi în Parlamentul European. Integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să fie obiectivul asumat deschis la nivelul întregii clase politice din România. Este nevoie de un mesaj ferm din partea noastră pentru a menţine Republica Moldova ca prioritate pe agenda Uniunii Europene", a scris Ciolacu pe pagina de Facebook.

Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Moldovei la UE

Șeful interimar al USR, Cătălin Drulă, a venit și el cu o reacție pozitivă și de încurajare la adresa Republicii Moldova.

„Istoria se scrie sub ochii noştri: Preşedintele Maia Sandu a semnat azi cererea Moldovei de aderare la Uniunea Europeană. Eu şi USR vom fi alături de Moldova cu toate forţele noastre. Ca membri ai Renew Europe ne mândrim cu cea mai pro-europeană şi profesionistă echipă de oameni politici capabili să ajute Chişinăul pe drumul decis. E dreptul oricărui stat să îşi decidă soarta, iar Moldova a ales. Locul ei e într-o Europă unită alături de România”, a scris Drulă pe Facebook.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE). Documentul urmează să fie expediat liderilor instituțiilor europene în scurt timp. Și Georgia a depus cererea de aderare la UE, tot joi, după o hotărâre asemănătoare luată în urmă cu câteva zile de Ucraina.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Vladimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE a Ucrainei luni, 28 februarie 2022, cerând Uniunii Europene să permită o aderare a țării sale la UE sub o procedură specială, deoarece se apără de invazia forțelor ruse.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.