Preşedintele SUA, Joe Biden, a vorbit marţi seara, in primul său discurs la starea Uniunii, despre razboiul din Ucraina si despre Vladimir Putin, pe care l-a numit ”dictator”.

În primul său discurs despre Starea Uniunii în faţa Congresului american, președintele Joe Biden l-a numit ”dictator” pe Vladimir Putin si a enumerat sancțiunile numeroase pe care Rusia le-a primit de la inceperea razboiului din Ucraina. Totodată, el a precizat la Statele Unite își vor inchide și ele spatiul aerian pentru navele rusesti, urmand astfel exemplul tarilor din UE si al Canadei.

În această seară anunț că ne vom alătura aliaților noștri pentru a închide spațiul aerian american tuturor zborurilor rusești, izolând și mai mult Rusia și adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor, a spus presedintele SUA.

In acelasi discurs, Biden a sustinut ca ”libertatea va triumfa întotdeauna asupra tiraniei” si a ovaționat poporul ucrainean:

Chiar dacă (n.r Vladimir Putin) ar putea obţine câştiguri pe câmpul de luptă - el va plăti un preţ ridicat continuu pe termen lung, a mai spus el.

Joe Biden: SUA și aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO

Presedintele Americii a vorbit si despre trupele americane trimise in estul Europei, de la inceperea razboiului din Ucraina.

Vreau să fie clar, forțele noastre nu vor fi angrenate în luptă cu trupele rusești, în Ucraina. Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a ne apăra aliații din NATO, în cazul în care Putin decide să continue să se îndrepte către vest. Cu acest scop am mobilizat trupe americane terestre, aeriene, navale, pentru a apăra statele membre NATO, între care Polonia, România, Letonia, Lituania și Estonia. Statele Unite și aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO (...) În bătălia dintre democraţie şi autocraţie, democraţiile se ridică la înlţimea momentului, dar bătălia va lua timp⁣, a spus preşedintele american., a mai spus Joe Biden, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.