Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, luni, că ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuie să prezinte "rapid" o analiză privind situaţia de la punctele de frontieră pentru a arăta ce s-a întâmplat exact acolo.
 

"Ministrul de Interne trebuie să vină cu o analiză rapid în faţa românilor să arate exact ce s-a întâmplat acolo, dacă a fost întârziată reacţia, de ce a fost întârziată, dacă reacţia a fost aşa cum spune domnia sa dezordonată, de ce a fost dezordonată şi, bineînţeles, cineva trebuie să răspundă. Capacitatea de reacţie a unui stat se testează în aceste momente. De aceea, de exemplu, avem un buffer la Finanţe tocmai pentru astfel de momente. Întotdeauna trebuie să fii pregătit. Dacă domnia sa spune că a fost dezordine, este clar că are mai multe informaţii decât avem noi şi sunt sigur că va avea o analiză şi va veni cu ea în faţa românilor şi va arăta de ce a fost întârziată reacţia, de ce a fost dezordine, sunt sigur că domnul ministru va veni în următoarele zile cu ea", a explicat Cîţu, la Parlament.

Duminică, ministrul Lucian Bode a declarat că toate cele nouă puncte de trecere a frontierei de stat pe relaţia cu Ucraina (6) şi cu Republica Moldova (3) au fost organizate în urma unui plan de acţiune stabilit la nivelul MAI, astfel încât "dezorganizarea" de la Vama Siret, pe care a văzut-o atunci când a vizitat locaţia împreună cu prim-ministrul, să nu mai apară nicăieri.

"Toate cele nouă puncte trebuie să fie organizate impecabil şi ne-am dori ca acest lucru să îl putem vedea şi în corespondenţa cu colegii noştri din Ucraina", a adăugat Bode. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.