Președintele Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul conflictului din Ucraina. Șeful de stat urmează să participe, joi seară, la o reuniune a liderilor europeni. 

Conflictul din Ucraina: Președintele Klaus Iohannis convoacă CSAT

Klaus Iohannis participă, joi seară, la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei. Nu a fost transmisă o oră la care va avea loc ședința CSAT, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Klaus Iohannis condamnă acțiunile Rusiei

Liderul țării condamnă în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. „Această conduită, care urmează recunoașterii ilegale de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei, reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale", spune președintele României.

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei

Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, într-un discus susținut, joi dimineață, la televiziunea națională, îndemnând forțele ucrainene să depună armele și să plece acasă.

Liderul de la Kremlin a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice potențială vărsare de sânge va reveni conștiinței guvernului ucrainean, completând că este încrezător că militarii ruși își vor îndeplini datoria.

Trupele și vehiculele militare blindate ruse au intrat în Ucraina, joi dimineață, dinspre Belarus. Pe pagina sa de Facebook, Armata Ucraineană a transmis că a doborât cinci avioane rusești și un elicopter, în zona Lukansk.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

„Potrivit Comandamentului Forțelor Unite, astăzi, 24 februarie, în zona OS au fost doborâte 5 avioane și un elicopter agresor", scrie Armata pe Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.