Guvernul trebuie să îndeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii concrete pentru efectele produse de pandemia de COVID-19 şi de criza energetică, pentru implementarea deplină a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi pentru asigurarea bunăstării şi securităţii, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, care a susţinut că, la finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit "maturitate democratică" şi a fost constituită o "coaliţie solidă".
 

"La finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc uşor, dar care este firesc în orice democraţie, a fost constituită o coaliţie solidă în Parlamentul României. Ca rezultat a fost instalat un guvern care trebuie să asigure stabilitatea ţării şi să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare. Acest guvern trebuie să îndeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a PNRR, care reprezintă un obiectiv de prioritate zero, precum şi pentru asigurarea bunăstării şi securităţii ţării noastre şi cetăţenilor săi în sens larg", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

El a precizat că, în acest context, ca preşedinte al României, urmăreşte şi asigurarea unei politici externe şi de securitate care să continue să fie predictibilă, coerentă, de consens naţional, axată pe îndeplinirea responsabilă a angajamentelor asumate de ţara noastră la nivel internaţional.

"România va continua să se dezvolte ca stat membru al Uniunii Europe şi al NATO activ, de încredere, implicat şi respectat. Astfel, abordarea României este axată pe continuitate, în baza celor trei piloni esenţiali ai politicii sale externe: consolidarea rolului şi influenţei ţării noastre în Uniunea Europeană şi, respectiv, în NATO şi dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Aceşti piloni sunt susţinuţi de promovarea valorilor democratice, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale, precum şi de acţiune concretă pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiune şi la nivel global, în baza dreptului internaţional şi a multilateralismului eficient", a spus Iohannis.

Citeste si:
Lidia Buble și-a băgat fanii în ceață, după ce s-a lăudat că a...
Lidia Buble și-a băgat fanii...

Şeful statului a subliniat importanţa eficientizării cooperării cu partenerii cu care România împărtăşeşte valori, viziuni şi obiective similare la nivel internaţional şi diminuarea sau chiar eliminarea dependenţei de actorii care au abordări contrare şi vor să afecteze capacitatea ţării noastre de a-şi atinge obiectivele.

"În actualul context internaţional complicat, trebuie să oferim răspunsuri viabile şi sofisticate provocărilor şi transformărilor curente. Trebuie să avem, totodată, capacitatea de a fructifica oportunităţile apărute şi de a ne adapta la realităţi, astfel încât România să fie mai rezilientă în plan intern şi în plan extern. În acest sens, trebuie să eficientizăm cooperarea cu partenerii cu care împărtăşim valori, viziuni şi obiective similare la nivel internaţional şi să diminuăm sau chiar să eliminăm dependenţa de actorii care au abordări contrare şi vor să ne afecteze capacitatea de a ne atinge obiectivele. Ne aflăm într-o zonă complexă, de instabilitate accentuată, iar obiectivul nostru este să acţionăm pe plan extern, prin pregătirea de răspunsuri şi iniţiative de politică externă adecvate, pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru stabilitatea şi securitatea în regiune şi dincolo de aceasta. Contez, în acest scop, pe sprijinul şi cooperarea dumneavoastră", le-a transmis preşedintele Iohannis diplomaţilor străini acreditaţi la Bucureşti. AGERPRES

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.