Scandalul dintre Diana Șoșoacă și Lucia Goracci, jurnalistă RAI, merge mai departe. Senatoarea a reclamat miercuri o conspirație împotriva ei și susține să serviciile secrete române și străine i-au fabricat un dosar. În acest timp, ziarista din Peninsulă a comentat pe larg incidentul la televiziunea italiană. Granițele tărăboiului se extind. Organul de propagandă al Rusiei în România a lăudat atitudinea avocatei și a numit-o personalitatea politică a anului 2021. 

Șoșoacă versus Goracci: Propaganda rusă o laudă pe senatoare

Diana Șoșoacă a reclamat miercuri o conspirație împotriva ei, de la tribuna Parlamentului. Senatoarea a declarat că serviciile secrete române și străine i-au fabricat un dosar, când, de fapt, ea ar fi fost cea molestată.

„Mahalagii de joasă speţă, echipa grobiană, needucată, mizeră, insolentă şi defăimătoare. O dezaxată plătită să provoace scandal şi violenţe, o mincinoasă şi o infractoare ce se autodeclară jurnalistă. O jurnalistă grobiană şi decadentă, o instigatoare mincinoasă”, a spus senatoarea ex-AUR despre jurnaliștii italieni.

„Au fabricat un dosar regizat cu probe falsificate la cererea unor persoane din serviciile secrete române şi complicilor de peste graniţe”, a completat aceasta.

Furia sa s-a revărsat apoi asupra premierului Nicolae Ciucă. Parlamentarului i-a displăcut faptul că Guvernul a condamnat încercarea de intimidare la care a fost supusă din partea străinilor și a cerut instituțiilor statului să clarifice ce s-a petrecut în cabinetul de avocatură al familiei Șoșoacă, îndemându-l pe prim-ministru să își dea demisia.

„Prim-ministrul României trebuie să îşi dea demisia de urgenţă. V-aţi făcut de râs cu declaraţia dumneavoastră, cu scuzele cerute Italiei, care nu arată decât că nu vă meritaţi haina militară. Sunteţi o ruşine pentru România şi poporul român, sunteţi deplorabil”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Propaganda rusă e de partea ei

Sputnik, organul de propagandă al Rusiei în România, a făcut la final de an topul personalităților și al partidelor politice din România și a așezat-o în fruntea clasamentului pe Șoșoacă, după lupta dusă împotriva așa-zisei dictaturi medicale. În ceafă îi suflă și Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie și partidul AUR. Nu lipsesc din această listă nici președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, europarlamentarul Cristian Terheș sau Liviu Dragnea.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

„Senatoarea Diana Șoșoacă este cel mai remarcabil politician al anului 2021 prin curaj, franchețe și prin șocurile pe care le-a aplicat clasei politice românești, ultimul fiind cel în care s-a afișat cu o botniță de câine la tribuna Parlamentului pentru a atrage atenția asupra încălcării Constituției”, este prezentarea făcută de oficiosul Kremlinului Dianei Șoșoacă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Decembrie 2021 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.