Conflictul pe care Diana Șoșoacă l-a avut cu echipa de jurnaliștii italieni RAI are reacții în peninsulă. „Jurnalistă Rai Uno, sechestrată în România, timp de opt ore”, este titlul din La Stampa, publicație care vorbește despre ceea ce s-a întâmplat în biroul senatoarei, unde subiectul discuției a fost gestionarea pandemiei din România și condițiile din spitale. Potrivit plângerii depuse de ziarista Lucia Goracci, soțul avocatei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a mușcat-o de mână. Aventura s-a încheiat odată cu intervenția ambasadei Italiei. 

Ce scrie presa din Peninsulă după ce Diana Şoşoacă i-ar fi sechestrat pe jurnaliştii RAI. Italia condamnă ce s-a petrecut la București

Presa italiană scrie pe larg despre experienţa trăită în România de Lucia Goracci, jurnalistă a postului naţional RAI, care a fost trimisa canalului şi în Afganistan.

„Echipă Tg1 răpită în România de o senatoare antivaccinistă”, notează Il Giornale.

„Goracci: Am fost bătuţi în timpul interviului cu Diana Iovanovici Șoșoacă. Am fost eliberaţi după mai multe ore datorită ambasadei Italiei”, relatează şi Rai News.

„Lucia Goracci răpită cu echipa Rai în România după un interviu cu senatoarea antivaccinistă Diana Iovanovici Șoșoacă”, scrie La Stampa.

„România, echipa Tg1 (n.r. numele programelor de știri difuzate de RAI) răpită de o senatoare antivaccinistă: Soțul ei ne-a pălmuit” scrie Il Messagero.

„România să-și ceară scuze pentru atacul grav asupra corespondentului Rai Lucia Goracci și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple", scrie Rainews.it.

„S-a întâmplat sâmbăta trecută când echipa Tg1 a sosit la București să povestească despre o țară în care rata de vaccinare este foarte scăzută iar Covid-ul decimează familii întregi. Jurnalista Lucia Goracci a vrut să încerce să înțeleagă de ce România era atât de refractară la vaccinuri și intervievat unul dintre senatorii antivaccinişti cei mai vocali: avocata Diana Iovanovici Şoşoacă, exponent al extremei dreapte române, cu un număr mare de adepți.

Citeste si:
Redacția Automarket a configurat trei versiuni Nissan X-Trail, în...
Redacția Automarket a...

Jurnalista Tg1, obișnuită cu scenariile de război, cu siguranță nu și-ar fi imaginat că va ajunge încuiată într-un birou din România, țară din UE, împreună cu alți trei membri ai echipei sale, și că va trebui să explice - ulterior - poliției române că singurul lor scop era să facă un interviu”, scrie sursa citată anterior.

„Goracci a riscat mai mult cu antivaccinista Șoșoacă decât cu talibanii în Afganistan”

„Lucia Goracci și-a asumat mai multe riscuri cu senatoarea româncă antivaccinistă decât cu talibanii din Afganistan. Absurd si foarte grav", a comentat tot pe Twitter Lara Destino.

”Vă daţi seama că Lucia Goracci a riscat mai puţin în Afganistan?” întreabă pe Twitter o altă italiancă.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Decembrie 2021 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.