În 26 noiembrie, primarul general al Capitalei spunea că peste o săptămână își va face prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Decizia a venit după o lungă așteptare din partea politicienilor și populației. Suspansul a avut ca bază îngrijorări privind sănătatea. Edilul, întrebat de mai multe ori de ce nu s-a imunizat până acum, a spus că a trecut prin boală și că a așteptat rezultatele analizelor, dar și îndemnul medicului pentru a stabili dacă inocularea va fi benefică. 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a vaccinat anti-Covid

Primarul general al Capitalei s-a vaccinat cu prima doză împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut joi dimineață. „Am spus că trebuie să fac niște investigații, le-am făcut, și săptămâna viitoare mă voi vaccina cu prima doză”, a declarat Nicușor Dan în conferință de presă.

Mă voi vaccina după ce voi face un număr de teste pe care nu am apucat încă se la fac, pentru că există nişte urgenţe acum, care sunt mai importante pentru bucureşteni. (…) Am spus că mă voi vaccina”, a comentat oficialul la începutul lunii noiembrie.

În data de 31 august, Nicușor Dan a fost întrebat de jurnaliști, în cadrul unei conferințe de presă de prezentare a bilanțului de 10 luni de la preluarea mandatului, de ce nu s-a imunizat anti-COVID. Atunci, el a anunțat că a trecut prin boală în luna mai.

A preferat să se testeze în loc să se vaccineze

Nicușor Dan a întâmpinat probleme după introducerea certificatului verde pentru accesul în instituții publice. Pe 4 noiembrie, el nu a putut intra în sediul Guvernului, unde avea programată o întâlnire cu Florin Cîțu, pe atunci premier interimar.

Întrunirea a fost mutată la sediul PNL București. Pentru a doua zi, 5 noiembrie, când avea programată o întâlnire la Ministerul Transporturilor, primarul și-a scos certificat verde pe baza unui test PCR, evitând astfel repetarea situației din ziua precedentă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.