A fost scandal în Parlament, unde deputații și senatorii s-au reunit într-o ședință de plen dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției. Înainte de întrunire, cei de la AUR au pus în fața plenului mai multe ghete pe care au scris numele politicienilor și în care au băgat nuiele. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus jurnaliștilor că a luat-o pe cea cu numele său. La discursurile din plen, Diana Șoșoacă și-a pus o botniță și a strigat „Trăiască România liberă”. 

Ședința solemnă din Parlament a sfârșit cu scandal. Șoșoacă și-a pus botniță și cei de la AUR au băgat nuiele în ghete

AUR a adus, luni, în Parlament, nuiele pentru președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și liderii partidelor, de Moș Nicolae. Marcel Ciolacu a luat-o pe cea cu numele său, înainte de a intra în plen.

„Am luat-o, gata. E a mea”, le-a spus șeful PSD jurnaliștilor.

Un alt moment halucinant a avut loc în timpul ședinței de plen, atunci când Diana Șoșoacă, îmbrăcată în port național, și-a pus o botniță la gură.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat. Este o botniță prin care Constituția, drepturile fundamentale au fost anulate de Parlament și președinte. Trăiască România liberă! Jos botnița!”, a strigat Șoșoacă de la tribuna Parlamentului.

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Ciolacu către Șoșoacă: Dreptul meu la viață nu se negociază

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a cerut tuturor participanților la ședința solemnă din Parlament să poarte mască de protecție. Acesta a făcut solicitarea pe fundalul vocii senatoarei independente.

„Eu nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viață. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog frumos, doamna colegă, să purtați mască și să mă protejați ca să nu mă îmbolnăviți”, a spus Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

„Dreptul meu la viață și dreptul oricărui român nu se negociază”, a explicat politicianul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2021 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.