Ludovic Orban a anunțat că demisionează din PNL după o întâlnire cu reprezentanții partidului, chiar în momentul în care au început consultările la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Decizia vine după formarea coaliției PNL-PSD-UDMR. Anterior, pe 12 noiembrie, conducerea restrânsă a liberalilor a hotărât excluderea fostului șef de partid.

Ludovic Orban a demisionat din PNL

Ludovic Orban a demisionat după ce a pierdut alegerile interne în favoarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ulterior, fostul șef liberal a părăsit grupul parlamentar al partidului, alături de alți liberali, fiind nemulțumit de deciziile noii conduceri a PNL. Atunci, acesta anunțat că ia în calcul formarea unui nou partid.

Biroul Executiv al PNL a decis, pe 12 noiembrie, excluderea lui Ludovic Orban din PNL, însă decizia finală ar fi urmat să fie luată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii.

„Astăzi, PSD a revenit la putere și practic va face legea de acum înainte pentru mult timp. Sunt în poziția foarte grea de a intra cu toată opoziția în această coaliție. Îmi voi da demisia din PNL dar voi continua să fac ceea ce fac de 30 de ani. Astăzi PNL și-a negat întreaga istorie. Conducerea, o majoritate fragilă care ascultă de Iohannis, a dus partidul într-o fundatură”, a declarat Ludovic Orban.

„Mă voi consulta cu toți colegii mei care au fost categoric împotriva oricărei înțelegeri cu PSD și vom lua decizia cu privire la pașii următori. De astăzi, pentru mine, PNL a murit. Cine își imaginează că se va putea reabilita în ochii oamenilor este un mare naiv. PNL a fost împotriva alianței cu PSD, iar această decizie va duce la prăbușirea acestui partid în sondaje”, a completat oficialul.

Fostul președintele al PNL le reproșează majorității președinților de organizații că au girat această decizie politică.

„16 președinți de filiale nu au fost prezenți (n.r. la ședința de astăzi). Se spune că răul are loc din cauza impasibilității celor buni. Dacă președinții de filială nu ar fi votat această încropeală politică poate am fi reușit să oprim această dramă pentru România, încălcarea severă, sfidarea așteptărilor cetățenilor români”, a mai punctat Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.