Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a votat cu o majoritate covârşitoare excluderea lui Ludovic Orban din cadrul partidului în care acesta a stat 31 de ani. Propunerea urmează să meargă spre Consiliul Național, unde va fi votată, iar rezultatul va fi pus în aplicare. Vizibil afectat, Ludovic Orban, cu ochii înlăcrimați și cu vocea tremurândă, a declarat, la finalul ședinței, că nu este plăcut ce s-a întâmplat. 

Vot pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL

La votul pentru excluderea lui Ludovic Orban au fost prezenți 35 de membri PNL. 2 au votat împotriva excluderii, 2 voturi au fost nule, iar 31 de liberali au dorit debarcarea fostului lider al grupului. În timpul ședinței, Ludovic Orban a cerut demisia conducerii PNL.

Tot atunci, Dan Vâlceanu i-a transmis oficialului că trebuia să fie exclus mai demult: „Aţi încălcat statutul şi codul etic. În integralitate, codul mai ales. Trebuia să fiţi exclus mai demult. V-aţi făcut colegii slugi. Aveţi o obsesie”.

De asemenea, potrivit unor stenograme obținute de Observator, Florin Roman i-ar fi reproșat lui Ludovic Orban că a ajuns prim-ministru cu voturile PSD, iar ceea ce face acum, când critică liderii PNL și negocierile cu PSD, este grobian.

Prima reacție după vot


  • Sunt mândru, sunt onorat că sunt victima unei găşti demolatoare, care a luat o decizie absurdă;

  • În loc să plece ei pentru ceea ce au făcut, au formulat propunerea pentru excluderea mea din PNL;

  • Sunt onorat pentru că e clar că eu nu am absolut niciun fle de legătură cu toate nenorocirile făcute de Klaus Iohannis şi de gaşca demolatoare, după 1 iulie: aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente extrem de dificile;

  • Această gaşcă a făcut praf PNL, democraţia şi coaliţia de guvernare;

  • Aici nu este o întâmplare ceea ce s-a întâmplat. Iohannis a intervenit în mod nedemocratic pentru a mă schimba din funcţia de preşedinte PNL pentru că nu aş fi acceptat niciodată o înţelegere cu PSD;

  • Avem de a face cu o premeditare şi cu o trădare, a cetăţenilor români, a oamenilor care au crezut în Iohannis şi în PNL;

  • Decizia de astăzi mă face un om liber să îi reprezint pe toţi cetăţenii de bună credinţă, pe toţi oamenii care cred că au şansa să fie reprezentaţi corect, de oameni cu bun simţ, loiali, care să fie dedicaţi servirii interesului public;

  • Sunt liber să creez o construcţie politică sănătoasă, care să ofere speranţe românilor;

  • Nu îmi pare rău de nimic din ceea ce am făcut în ultimii 31 de ani;

  • Sunt un om care am făcut politică aşa cum am considerat că este normal şi corect;

  • Nu am niciun fel de regret că am trăit această experienţă care mă va marca. După ce ai construit o casă 31 de ani, după ce ai construit o mare familie, să vină nişte străini, să dea foc la casă, nu este plăcut. Numai că am întotdeauna în minte un cântecel pe care l-am învăţat în copilărie:

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.