Fostul preşedinte al liberalilor Ludovic Orban a criticat, luni seara, decizia PNL de a continua negocierile cu PSD în vederea formării Guvernului, afirmând că, din punctul său de vedere, reprezintă "sinucidere politică" şi o "gravă trădare a alegătorilor".

Orban, despre negocierile dintre PNL și PSD

"Au fost 22 de colegi care au votat împotrivă. Îi felicit că au votat împotrivă. Celelalte voturi e greu de spus câte au fost pentru că nu s-au numărat voturile, pentru că (...) mâna nu au ridicat mai mult de 30 şi ceva de oameni la votul pentru. Am fost 22 de colegi, printre care m-am numărat şi eu, care am votat împotriva negocierilor cu PSD, pentru că asta a cerut Florin Cîţu, să negocieze cu PSD, ca şi cum nu ar fi avut mandat din fostul BPN să negocieze şi cu PSD şi cu USR. (...) Este, din punctul meu de vedere, sinucidere politică. Este o gravă trădare a alegătorilor care au votat cu PNL simplul fapt că se stă la masă cu PSD să se negocieze un Guvern. Eu nu mă las indus în eroare de aparenţe. Astăzi, PSD a votat mandat de negociere cu PNL şi UDMR, UDMR a anunţat prin vocea lui Kelemen Hunor că a votat mandat de negociere pentru formarea unui Guvern cu PNL şi PSD şi astăzi Cîţu a supus la vot mandat de negociere pentru PSD. Este clar că şi Florin Cîţu şi prim-vicepreşedinţii asta au vrut, să negocieze cu PSD pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la un Guvern PNL-PSD, nici măcar nu s-a stabilit persoana candidatului la funcţia de prim-ministru", a declarat Orban, după ce a participat la şedinţa BPN al PNL care a avut loc la Vila Lac.

El a susţinut că mulţi dintre cei 22 de lideri PNL care au votat împotriva negocierilor cu PSD sunt din echipa lui Florin Cîţu.

Critici lansate de Orban la adresa viitorului Guvern

Orban a criticat şi faptul că nu s-a decis niciun termen de cristalizare a viitorului Guvern.

"Se mai poate discuta cu PSD încă doi ani de zile, după mintea unora. (...) A fost pomenit un termen de două săptămâni, aşa, într-o doară, să vedem exact ce se discută cu ei. Dacă e să se dea un mandat, trebuie să se dea un mandat serios", a afirmat deputatul PNL.

Majoritatea parlamentară stabilă pentru o guvernare cu USR

În opinia sa, afirmaţiile potrivit cărora nu ar exista o majoritate parlamentară stabilă pentru o guvernare cu USR şi ar depinde de cei care s-au dezafiliat şi de minorităţi reprezintă un "motiv penibil", potrivit Agerpres.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

"Nu există nicio explicaţie raţională. Nu ştiu din ce motive preşedintele Iohannis îşi doreşte această coaliţie care să dea majoritate parlamentară absolut confortabilă", a mai spus Ludovic Orban.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.