Surse Observator susțin că liderii PSD și PNL s-au pus de acord, în cadrul discuțiilor de joi seară, în privința măsurilor pe partea socială: majorarea pensiilor, alocațiilor și salariului minim. 

 

PNL și PSD s-au înțeles: Cu cât cresc pensiile, salariile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022

PNL și PSD urmează să finalizeze, vineri, programul de guvernare. Deși nu au căzut la pace în privința cui dă primul prim-ministru sau care este structura Guvernului, sursele publicației menționate spun că, în cadrul discuțiilor de joi seară, s-au închegat măsurile pe partea socială. Pensiile vor crește cu 10%, pensia minimă va ajunge la 1.000 de lei de la 800 cât este în acest moment, iar persoanele cu pensii mici vor fi ajutate să treacă iarna cu bine.

De asemenea, alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani vor crește cu 600 de lei, iar cele pentru micuții de peste 2 ani cu 243 de lei. Totodată, salariul minim va urca la 1.554 lei net.

Trebuie amintit că prețurile anumitor alimente aproape că s-au dublat în ultimii cinci ani, în vreme ce pensiile, salariile și alocațiile au crescut cât să pară că nu stagnează.

Măsuri prevăzute în programul de guvernare PNL-PSD-UDMR

Programul de guvernare prevede că, de la 1 ianuarie 2022, pensiile vor crește cu 10%, pensia minimă ajungând astfel de la 800 la 1.000 de lei. S-a ajuns și la un acord privind bătrânii ieșiți la pensie care au un venit de până la 1.600 de lei. Aceștia vor primi în luna ianuarie un sprijin, o singură dată, de 1.200 de lei. Mai mult, cei care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții pe sănătate de 10%.

În plus, în programul de guvernare se mai arată că se va aloca a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap. De asemenea, grupurile politice au stabilit că 7% din PIB va fi alocat pentru investiții în bugetul pe anul viitor.

Citeste si:
Zi decisivă, guvernată de negocieri cruciale. PNL și PSD pun la...
Zi decisivă, guvernată de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.