După ce Marcel Ciolacu a declarat că nu îl vrea în calitate de premier pe Florin Cîțu, președintele PNL a venit cu o reacție. Acesta susține că i se pare bizară afirmația liderului PSD. Totodată, Cîțu a menționat că și el are o listă de persoane din PSD pe care nu și le-ar dori în Guvern.

Cîțu, despre negocierile dintre PNL și PSD

„PNL vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Suntem singurii care încercăm să rezolvăm aceste negocieri”, spune Florin Cîţu, cu privire la negocierile cu social-democraţii.

În legătură cu opțiunea ca liderul liberalilor să fie propus pentru funcția de premie, acesta a afirmat: „Să ştiţi că PNL are o decizie în Consiliul Naţional să nu facă alianţă cu PSD şi astăzi negociem cu ei”.

Ciolacu nu îl vrea pe Cîțu premier

Cîțu menționează că discuţiile nu ar trebui să fie despre persoane, drept reacţie la declaraţiile liderului PSD, Marcel Cioacu, care a declarat că Florin Cîţu nu ar trebui să ajungă premier, deoarece a fost demis de Parlament din funcţia de prim-ministru prin moțiunea de cenzură.

„Până la urmă nu despre asta este vorba, Am auzit şi eu acest argument, mi se pare bizar. În primul rând, o moţiune de cenzură împotriva unei singure persoane este neconstituţională, asta ar însemna că cei de la PSD nu vor niciunul dintre membrii Guvernului să fie în viitorul Guvern. Mi se pare că ne ducem într-o direcţie greşită, când vorbim despre persoane”, a afirmat preşedintele PNL.

Cîțu are o listă neagră a persoanelor din PSD

Liderul PNL a afirmat că şi el are o listă întreagă cu unele persoane din PSD care nu ar vrea să fie în guvern.

Totodată, Cîțu le-a transmis și un mesaj colegilor săi de partid: „Am văzut că sunt colegi de la PNL care sunt ok ca premierul să fie desemnat de alte partide, este bizar, dar asta e”.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este logic ca în condițiile în care PSD a câştigat alegerile, primul premier să fie de la PSD. Marţi seara liberalii au decis ca primul prim-ministru să fie din partea Partidului Național Liberal.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.