Deputatul PSD Marius Budăi a declarat, joi, că social-democraţii şi liberalii s-au pus de acord pe principiul că trebuie să fie majorate veniturile - alocaţiile, salariul minim, salariile şi pensiile.
 

"Am avut o discuţie extrem de constructivă. Am căzut de acord pe multe puncte de vedere, (...) pe tot ce înseamnă măsura ocupării, măsuri de protecţie socială. Am ajuns de acord şi pe principiul că trebuie să majorăm veniturile oamenilor, atât alocaţiile, cât şi salariul minim, salariile şi pensiile. Urmează o întâlnire între specialiştii din Finanţe şi noi pentru a pica exact pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar, după care politicul va anunţa decizia finală politică, dacă procentele sunt cele pe care le-am propus. Noi nu renunţăm la ele. Noi am propus 11%, (...) am justificat de ce 11%, am făcut acel calcul cu inflaţia şi cu tot ce s-a întâmplat în ultimul an cu creşterea de preţuri", a spus Budăi, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea dintre social-democraţi şi liberali în care s-a negociat capitolul Muncă din programul de guvernare.

El a adăugat că există sursă de finanţare pentru măsurile propuse de PSD, iar aceasta va fi prezentată la întâlnirea dintre finanţiştii PSD şi PNL.

Întrebat dacă PSD ar putea să renunţe la aceste majorări şi să ceară procente mai mici, Budăi a spus: "PSD nu renunţă la aceste majorări pentru că avem şi soluţii şi avem şi justificări de ce solicităm acest 11%".

Deputatul a afirmat că ministrul Muncii a avansat în ultima perioadă o posibilă mărire a pensiilor cu procente între 6 şi 12%.

"Noi am justificat de ce am venit cu 11% şi vă spunem deschis, nu este pentru a-i îmbogăţi pe părinţii şi bunicii noştri, este pentru a le apăra cât de cât puterea de cumpărare pentru ce s-a întâmplat în această perioadă cu preţurile", a menţionat el. AGERPRES

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.