Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu se "hazardează" să se asocieze demersului AUR de demitere a preşedintelui Klaus Iohannis şi a afirmat că această formaţiune "încearcă să adune capital politic".
 

"Pentru iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui României este nevoie de o treime dintre parlamentari. La ora actuală nu există această treime din Parlamentul României. În plus, nu sunt de acord ca un demers atât de serios cum este demiterea preşedintelui să fie practic apanajul unei singure formaţiuni politice care încearcă să adune capital politic din acest demers fără să se gândească dacă acest demers are şanse cu adevărat. Eu sunt omul care, până nu există nişte şanse serioase pentru un demers atât de important cum este demiterea preşedintelui, nu mă hazardez", a afirmat Orban, la Parlament.

El a spus, însă, că în cazul în care se va ajunge la referendumul de demitere a preşedintelui, va susţine campania în acest sens.

"Sigur că, la ora actuală, consider că Iohannis face un rău imens României şi am spus şi dacă se va ajunge la referendumul de demitere eu, în mod evident, voi susţine demiterea lui Iohannis, dar aceasta nu însemnă că pot să mă asociez demersului unui partid care, practic, nu are nicio şansă să se materializeze în Parlament şi care demers este făcut mai degrabă în dorinţa de a aduna voturi de la cei care sunt nemulţumiţi de Iohannis, decât din dorinţa de a ajunge efectiv la atingerea obiectivului", a mai spus Orban.

Întrebat în legătură cu faptul că un parlamentar liberal a semnat demersul de demitere a şefului statului şi poate fi exclus din PNL, Orban a spus: "Este dreptul oricărui parlamentar să acţioneze în conformitate cu propria lui conştiinţă".

Citeste si:
Orban: Rusia a devenit un stat terorist sub conducerea lui Vladimir...
Orban: Rusia a devenit un...

"Păi şi eu sunt ameninţat cu excluderea din partid pentru că eu vreau binele PNL, pentru că vreau binele României, pentru că îmi doresc o soluţie de bun simţ, decentă cum ar fi refacerea coaliţiei şi a angajamentului electoral", a adăugat Ludovic Orban.

Potrivit presei, deputatul PNL Dumitru Flucuş ar fi semnat propunerea AUR. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.