Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că, deşi soluţia la actuala criză este ca partidele să îşi asume rolul politic şi constituţional, cetăţenii sunt siliţi să suporte "partide are nu doresc reforme", dând drept exemplu "cazul guvernării alături de PNL", precum şi faptul că PSD "promovează politici retrograde prin care aruncă firimituri societăţii".
 

Liderul USR consideră că PNL şi PSD încearcă să obţină "avantaje electorale" cu trei ani înainte de alegerile parlamentare, iar AUR "încearcă să facă din suspendarea preşedintelui un subiect care să agite societatea şi mai mult".

"Suspendarea preşedintelui are sens în momentul în care acesta rupe contractul simbolic cu poporul sau atunci când a încălcat legile ori Constituţia. În momentul acesta, suntem într-o gravă criză politică în care ambele partide, PNL şi PSD, au dat dovadă de o gravă lipsă de răspundere, încercând să obţină avantaje electorale cu trei ani înainte de alegerile parlamentare. Li se adaugă AUR, care încearcă să facă din suspendarea preşedintelui un subiect care să agite societatea şi mai mult. Din nefericire, România este ţara lucrului pe jumătate făcut. Sistemul politic este blocat în partide iresponsabile, fără posibilitatea de a declanşa alegeri anticipate care sunt la dispoziţia preşedintelui, el însuşi pasibil de suspendare populistă. Sistemul nostru politic stă în echilibru prin blocaj, nu prin responsabilitate politică şi instrumente funcţionale", a scris Cioloş, luni, pe Facebook.

Retail jobs

Acesta pledează pentru eliminarea din politica românească a jocurilor politice şi a "şmecheriei tradiţionale".

"Soluţia de a şterge tot şi de a o lua de la capăt este utopică. Singura soluţie corectă este responsabilitatea politică prin care partidele îşi asumă rolul lor politic şi constituţional, inclusiv penalizarea publică pentru momentele în care greşesc. Noi însă suntem siliţi să suportăm partide politice care nu doresc reforme şi am văzut cazul guvernării alături de PNL, după cum PSD promovează politici retrograde prin care aruncă firimituri societăţii. Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit. USR nu poate decât să îşi asume rolul politic normal al unui partid care face ce spune. Jocurile politice, şmecheria tradiţională şi jumătăţile de măsură trebuie eliminate din politica românească", a adăugat Dacian Cioloş. AGERPRES

Citeste si:
Ciucă, bilanț la un an de guvernare PNL-PSD-UDMR: „Coaliția a...
Ciucă, bilanț la un an de...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.