Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a fost ales noul șef interimar al Camerei Deputaților pentru două săptămâni, conform deciziei Biroului permanent al forului legislativ. Acesta a fost a doua propunere pentru șefia Camerei. Reprezentanții PNL nu au votat în Biroul Permanent. 

Sorin Grindeanu (PSD) este noul șef interimar al Camerei Deputaților

El a primit șapte voturi în Biroul Permanent, patru voturi au venit de la PSD, unul de la UDMR, unul de la AUR și unul de la minorități.

„Am fost propusă astăzi de colegul meu Ionuț Moșteanu pentru a prelua interimatul conducerii Camerei Deputaților pentru două săptămâni. PNL a decis să nu voteze deloc.

Asta a însemnat că au dat pe mâna PSD conducerea interimară a Camerei Deputaților. Sorin Grindeanu (PSD) este de astăzi președinte interimar”, a scris Cristina Prună, vicepreşedintele Caperei Deputaţilor din partea USR, marți pe Facebook.

Sorin Grindeanu este noul președinte al Camerei Deputaților, după ce mandatul lui Florin Roman a expirat. În data de 21 octombrie, prim-vicepreședintele PSD anunța că dorește funcții legitime și pline, nu „funcții trase din căciulă, așa cum au făcut cei de la PNL și USR!”.

Florin Roman a ajuns șef la Cameră după ce postul a fost lăsat liber de Ludovic Orban. Deputatul liberal a fost votat în ședința Biroului Permanent al Camerei pentru o perioadă de două săptămâni, pentru o conducere rotativă, până când se va contura o nouă majoritate și se va vota un nou președinte.

Ludovic Orban și-a depus oficial demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților pe 13 octombrie, când a afirmat că „nu poate fi părtaș cu deciziile luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.