Ludovic Orban a evitat să răspundă clar dacă președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia din funcția de premier, spunând că demisia este o decizie personală, iar la întrebările repetate ale jurnaliștilor Orban a afirmat că a luat această decizie după ce a văzut rezultatul alegerilor parlamentare.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații marți, la finalul ședinței de la PNL pe tema strategiei de negociere pentru formarea noului guvern.

Orban a spus din nou că a considerat că este "un gest de onoare și de demnitate" să demisioneze, pentru a arăta că nu se cramponează de funcție.

„Demisia este o decizie personală. E o decizie personală pe care am luat-o eu”, a susținut Ludovic Orban, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis este cel care i-a cerut să demisioneze.

Chestionat despre susținerea președintelui, Orban a răspuns: „Nu e vorba despre susținere sau nesusținere. Am luat o decizie, am pus-o în practică".

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Întrebat dacă se gândise la varianta demisiei înainte de a se întâlni cu Iohannis, luni, la Cotroceni, Orban a răspuns: „Cu siguranță. Când am văzut rezultatele votului”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite. Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern, menționează hotnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.