AUR a anunțat luni că a început să strângă semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Co-președintele grupului politic, George Simion, susține că deja „au semnat și parlamentari de la PNL”.

AUR strânge semnături pentru suspendarea președintelui Iohannis. George Simion: „Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”

„Azi, 1 noiembrie, anunțăm inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna. (...) Invităm toate formațiunile politice să mi se alăture. Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”, a declarat Simion.

Ulterior, oficialul a anunțat că sunt parlamentari PNL care „achiesează” la ideea suspendării. „Azi pornim de la zero semnături”, a spus el. George Simion a spus că l-a văzut la televizor pe Ludovic Orban, care a vorbit despre demiterea președintelui,și a completat că se va întâlni cu acesta.

Constituția | Cum poate fi suspendat președintele

Conform Constituției, președintele României poate fi suspendat din funcție de Parlament, după consultarea Curții Constituționale, în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției. Șeful statului poate da explicații Parlamentului cu privire la faptele care i se impută.

Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din numărul deputaților și senatorilor și se aduce la cunoștință președintelui. În cazul în care propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea sa.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.