A fost întocmită lista cu posibilii miniștri care ar putea face parte din noul Guvern al României, condus de Nicolae Ciucă.

 

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Potrivit surselor Antena 3, noul Guvern va fi condus de Nicolae Ciucă, iar funcția de vicepremier va fi ocupată de Kelemen Hunor.


 • Ministerul Finanțelor - Dan Vîlceanu

 • Ministerul Transporturilor - Cristian Bușoi

 • Ministerul de Interne - Lucian Bode

 • Ministerul Muncii - Raluca Turcan

 • Ministrul Fondurilor Europene - Marcel Boloș

 • Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

 • Ministerul Apărării - Nicoleta Pauliuc sau Rareș Bogdan

 • Ministerul De Externe - Bogdan Aurescu

 • Ministrul energiei - Virgil Popescu

 • Ministrul Agriculturii - Adrian Cozma / UDMR

 • Ministrul mediului - Tanczos Barna

 • Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru

 • Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

 • Ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu/UDMR

 • Ministrul Sportului - Eduard Novak

10 măsuri impuse de PSD pentru a susține Guvernul Ciucă

Partidul Social Democrat (PSD) a întocmit o listă ce cuprinde 10 măsuri pe care le impune noului guvern pentru a fi susținut. Potrivit surselor, există probabilitatea ca Guvernul Ciucă să treacă de votul din Parlament și cu ajutorul PSD, fără ca aceștia să participe la guvernare, să aibă miniștri sau secretari de stat, șefi de agenții și fără să fie implicați în ramura Executivului.

În condițiile în care România se află la moment într-o gravă criză politică, este posibil ca PSD să negocieze până la final ca Guvernul Ciucă să fie învestit în Parlament, numai cu condiția ca măsurile propuse de PSD să fie acceptate.


 1. Plafonarea prețurilor la energie - O scădere imediată a facturilor cu -43% la energie și -23% la gaze naturale, pentru o perioadă de 6 luni;

 2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din luna decembrie a anului 2020;

 3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie a anului 2020;

 4. Aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, aplicarea normelor metodologice, simplificare și debirocratizare;

 5. Creșterea alocațiilor pentru copii - cu 40,2% pentru copiii cu vârste între 2-18 ani și cu 40,5% pentru copiii între 0-2 ani și cei cu handicap;

 6. Creșterea salariului minim, treptat, cu până la 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare și cu până la 2.740 lei pentru cei fără studii superioare, până în ianuarie 2022;

 7. Crșterea pensiilor, conform Legii 127/2019;

 8. Gestionarea pandemiei (vaccinare + testare), suplimentarea cu 1.500 de paturi ATI în decursul al 30 de zile, crșterea stocurilor de urgență și atragerea personalului medical;

 9. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - adoptarea sistemului de implementare;

 10. Alocarea fondurilor la nivel local - pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.

Citeste si:
Vicepremierul Ucrainei, Olga Stefanișina: „Putin ar trebui oprit la...
Vicepremierul Ucrainei, Olga...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.