Liviu Dragnea a răspunsul unui tir de întrebări incomode în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. Chestionat cu privire la protestul din 10 august, când a fost reprimat violent mitingul diasporei, fostul șef al PSD a răspuns că el se afla atunci la Neptun și bea vin rece împreună cu mai mulți prieteni, „cu soțiile, cu logodnicele”. Acesta a menționat că toate informațiile despre manifestația din Piața Victoriei le-ar fi aflat de la televizor. 

Liviu Dragnea, întrebat dacă a dat ordin să fie bătuți românii la protestul din 10 august

Fostul lider al PSD a fost întrebat la Kanal D dacă a dat ordin să fie bătuți românii pe 10 august, în condițiile în care Gabriela Firea l-a acuzat că a planificat atacul jandarmilor împotriva protestatarilor. Liviu Dragnea a declarat că tot ce știe despre cele petrecute în acea seară a văzut la televizor și a negat că ar fi vorbit cu ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, sau cu cineva din Jandarmerie.

„Nici vorbă. Nu eram la Scroviștea în acea seară, eram la Neptun și o spun poate să creadă oricine orice la vremea aia era cu niște prieteni, cu soțiile, logodnicele și beam niște vin rece. Ce am văzut, am văzut la televizor. Nu că nu am dat ordin, nu am vorbit cu ministrul de Interne sau cu cineva din structurile ministerului sau cu cineva din Jandarmerie.

Nu a ieșit Rareș Bogdan și a zis că el știe că eu sunt de fapt pe tunul cu apă și de fapt dau cu apă în protestatari? Ce a spus Gabi Firea atunci, dacă mai susține în continuare, eu o rog să meargă la Parchet.

„Nu știu dacă au fost comandate sau nu de cineva. Ceea ce știu despre 10 august este la fel de mult sau la fel de puțin așa cum știți dumneavoastră. Eu am văzut doar la televizor și ce se discuta pe internet, înainte și după acel eveniment. Eu nu am avut o asemenea informație. Nu îmi dădea informație nici SRI, nici 2,15, nici Ministerul de Interne. Nici nu le-am cerut”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai fost întrebat dacă a înțeles de ce au fost bătuți românii în 10 august: „Nu. Dar nu am înțeles de ce au fost agresați jandarmii. De ce 99% dintre oamenii de bună credință care au fost acolo să protesteze, din varii motive, i-au lăsat pe cei care erau foarte bine organizați, din ce am văzut după aia și din discuțiile de a doua, de a treia zi, filmulețe, poze, cei care au început să bruscheze jandarmii, cei care au bătut-o pe acea jandarmeriță”.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Protest 10 august 2018

100.000 de oameni au protestat în data de 10 august, în Piața Victoriei din București, împotriva Guvernului Dăncilă, fiind nemulțumiți de modul de guvernare al social-democraților și de deciziile luate de aceștia privind legile justiției și Codurilor penale, de demiterea procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă și de faptul că Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaților, în pofida faptul că a fost condamnat la închisoare.

Mitingul a fost marcat de violențe între protestatari și forțele de ordine. Protestul a degenerat după ce printre protestatarii pașinici s-au infiltrat „grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal”. Pentru a dispersa mulțimea, jandarmii au folosit grenade cu gaz lacrimogen de tip CS și OC și un tun cu apă. 452 de persoane, între care copii și jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale. 70 de oameni au fost spitalizați.

Citeste si:
Gabriela Firea a fost audiată în dosarul 10 August
Gabriela Firea a fost audiată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.