Președintele Klaus Iohannis a convocat, azi, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei de COVID-19 și a anunțat că se pregătesc restricții. Ședința este programată pentru ora 17:30. Luând în considerare faptul că șeful statului a vorbit despre măsuri rapide, o variantă este și starea de urgență. 

Ședință la Cotroceni pentru noi restricții, azi, la ora 17:30. Cine participă și ce măsuri noi se discută

Conform președintelui, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mișcat „mult prea lent”, a fost „deficitară”, cauzele fiind multiple. Prin urmare, Klaus Iohannis a convocat la discuții, azi, de la ora 17.30, toți actorii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei.

De la întrunire nu vor lipsi premierul demis Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat, marți seară, că măsurile care vor fi implementare de către Guvern vor fi propuse de către experți. Oficialul a făcut referire la impunerea certificatului verde în instituții publice, reducerea deplasărilor și permiterea telemuncii, acolo unde este posibil.

De asemenea, ministrul propus al Sănătății a declarat că cel mai important punct de atins acum este limitarea transmiterii virusului, prin măsuri care, deși sunt blamate de o mare parte din populație, sunt eficiente. Ioana Mihăilă a făcut trimitere la limitarea și interzicerea unor activități în spații închise, timp de 30 de zile, limitarea numărului de participanți și asigurarea distanțării în spațiile deschise.

„Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor (...)

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat, marţi seară, preşedintele.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.