E vâlvă în Parlament după ce s-a stabilit că în bufetele de la Senat și Camera Deputaților se intră doar pe baza unui certificat verde. Măsura a fost introdusă rapid, peste noapte, în urma creșterii ratei de infectare cu COVID-19 în București. Aleșii care nu au acest document ar putea mânca de la supermarket în timpul serviciului. Diana Șoșoacă știe un lucru: va depune plângeri penale împotriva tuturor.

Rata de infectare cu COVID-19 în București a adus schimbări la bufet pentru aleșii României

Regula s-a schimbat de ieri la trei dintre cele patru restaurante de la Senat și Camera Deputaților. Dacă politicienii vor să mănânce acolo, să bea o cafea sau să ia la pachet ceva, trebuie să prezinte fie dovada imunizării contra COVID-19, fie o adeverință care să ateste că au trecut prin boală.

De pildă, Sorin Lavric, senator AUR, a fost printre primii loviți de noua regulă și nevoit să facă cale întoarsă. Diana Șoșoacă a venit în întâmpinarea noii măsuri cu un plan: „Dacă nu mă vor lăsa, plângeri penale împotriva tuturor. E discriminare! Doi la mână, tot ceea ce înseamnă acte cu privire la sănătate sunt strict confidențiale. Nu au voie! Nu au voie! Dacă oamenii sunt inculți juridic ce să facem?”.

Liderul AUR, George Simion, și adepții săi, toți militanți împotriva certificatului verde, au admis că e nedrept și că de acum își vor cumpăra mâncare de la supermarket. Singurii care nu au avut de comentat au fost parlamentarii care au susținut recunoașterea certificatului verde, atât în Parlament, cât și în țară.

Cât costă meniul zilnic la restaurantul din Parlament

Camera Deputaților vrea să concesioneze pentru următorii doi ani serviciile de alimentație din Restaurantul „Salon Brâncovenesc” și a unor bufete din Palatul Parlamentului. Prețurile sunt foarte mici, arată un anunț recent de licitație. De pildă, zilnic vor trebui oferite minimum două variante de meniu office compuse din două feluri de mâncare plus desert, la un cost de maximum 20 de lei, cu TVA.

Citeste si:
Gabriela Cristea, primele declarații după ce s-a infectat cu...
Gabriela Cristea, primele...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Contractul, cu o valoare estimată la mai bine de 23,5 milioane de lei, fără TVA, a fost dat publicității la începutul lunii august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Este vorba despre prestarea de servicii de alimentație publică tip restaurant, bufet, cafenea-bufet în spațiile puse la dispoziție de Camera Deputaților prin Centrul Internațional de Conferințe, anume în Restaurantul „Salon Brâncovenesc” și terasa de la nivelul S1 și în bufetele localizate la nivelurile 1M, 2 și 3, dar și în bufetul situat la nivelul P1.

Foto: SEAP

Citeste si:
Schimbare de paradigmă în industria parfumurilor
Schimbare de paradigmă în...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.