Cel mai recent scandal în care este implicată Diana Șoșoacă a ajuns în atenția polițiștilor. Senatoarea este acuzată că a blocat vaccinarea într-o comună din Iași, iar bătrânii care se deplasau cu dificultate și doreau să se imunizeze au fost nevoiți să meargă în altă localitate pentru a-și face vaccinul. Scandalul a fost transmis în direct, pe contul de Facebook al oficialului, și a adunat peste jumătate de milion de vizualizări.

Apel lansat de Colegiului Medicilor, după ce Diana Șoșoacă a făcut scandal la un centru dintr-o localitate aflată în scenariul roșu, blocând procesul de imunizare. Polițiștii au intrat pe fir

Diana Șoșoacă și mai mulți adepți au descins sâmbătă la Centrul de Vaccinare din localitatea Răchiteni. Autoritățile au chemat medicii în numele a mai multor bătrâni care au vrut să se imunizeze. Nimeni nu a mai reușit să se vaccineze acolo în ziua cu pricina, în condițiile în care localitatea este în scenariu roșu din cauza numărului de infectări. Până la urmă, oameni au bătut zeci de kilometri pentru a primi serul anti-COVID-19.

Conform RFI, doctorul Elena Popa care a condus echipa mobilă de la Răchiteni a spus că s-a temut pentru viața ei și a echipei: „Ce am simțit? M-am temut pentru siguranța mea, pentru siguranța echipei și am fost foarte dezamăgită de faptul că nu am reușit să îmi îndeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo…Sincer, m-am temut pentru viața mea la un moment dat.

De asta am și ieșit în față, pentru că trăgeau de ușă, țipau la ușă și am ieșit ca să vorbesc cât pot cu dumnealor. Plus că eu am găsit acolo niște cetățeni care voiau să se vaccineze și nu au putut să intre în clădire. Au fugit, au fost goniți, nu știu să vă spun. Noi am fost anunțați că poliția ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresivă, și verbal, și fizic.”

Acum, cei de la Colegiul Medicilor cer protecție după acest incident, mulți dintre ei simțindu-se în pericol. Totodată, scandalul a ajuns și în atenția polițiștilor. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele prezentate, iar verificările continuă cu privire la stabilirea cu exactitate a situației.

„Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță. Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general”, se precizează în comunicatul transmis de Biroul Executiv al Colegiul Medicilor.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.